Europa

articolul anterior articolul urmator

Ucraina va construi un „zid” de 1.000 de kilometri la graniţa cu Belarus şi Rusia

24
14 Nov 2021 12:28:46
Autor: Viorica Marin
Gard de sârmă ghimpată la frontiera Poloniei cu Belarusul, asaltată de migranţi
Gard de sârmă ghimpată la frontiera Poloniei cu Belarusul, asaltată de migranţi

Ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, a anunţat că Ucraina se pregăteşte să demareze lucrările prevăzute în programul prezidenţial „Marea Construcţie – 2022”, care presupune o amplă campanie de modernizare a infrastructurii naţionale.Potrivit ministrului, în cadrul acestui program, Ucraina va construi un „zid” la graniţele sale cu Belarus şi cu Rusia.

 
Minisrul Denis Monastirski a explicat că este vorba despre ridicarea unui gard pe o lungime de 1.000 de kilometri în următorul an şi a menţionat că finanţarea se va face cu banii obţinuţi de la contribuabilii ucraineni. „Avem grăniceri, avem marcată frontiera, însă nu avem şi o graniţă fortificată.
 
Iar aceasta este sarcina noastră comună, a întregului guvern, a preşedintelui, a societăţii, pentru că este vorba despre o construcţie plătită din impozitele cetăţenilor. Anul viitor, vrem să construim graniţa dintre Ucraina şi Rusia şi cea dintre Ucraina şi Republica Belarus. Vorbim de peste 1.000 de kilometri de graniţă de stat” – a remarcat ministrul ucrainean de interne.
 
Ucraina va desfăşura 8.500 de militari şi poliţişti suplimentari, precum şi 15 elicoptere, pentru a păzi frontiera cu Belarus şi a preveni posibile tentative ale migranţilor de a trece ilegal graniţa, a anunţat joi ministrul ucrainean de interne Denis Monastirski, relatează Reuters.
 
Ministrul de interne a precizat că acest contingent va fi format din 3.000 de grăniceri, 3.500 de rezervişti ai Gărzii Naţionale şi 2.000 de poliţişti.
 
„Aviaţia Ministerului de Interne va fi de asemenea la datorie, în special 15 elicoptere care vor asigura mobilitatea şi, dacă va fi necesar, vor transfera forţele noastre la frontieră”, a spus el.
 
Monastirski a declarat anterior în cursul zilei de joi că grănicerii, poliţia şi Garda Naţională vor efectua exerciţii la frontiera cu Belarus.
 
„Pentru a contracara potenţiala criză a migranţilor, vom implica toate cele cinci structuri ale Ministerului de Interne, fără excepţie”, a precizat el.
 
Monastirski a mai afirmat că ultimele acţiuni îi vor descuraja pe migranţi să încerce să intre în Ucraina, dar că fosta republică sovietică trebuie să-şi modernizeze dotările de la frontierele cu Rusia şi Belarus pentru a evita probleme similare în viitor.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Gelu Vlad
14.11.2021, 12:55:29

" Ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, a anunţat că Ucraina se pregăteşte să demareze lucrările prevăzute în programul prezidenţial „Marea Construcţie – 2022”, care presupune o amplă campanie de modernizare a infrastructurii naţionale.Potrivit ministrului, în cadrul acestui program, Ucraina va construi un „zid” la graniţele sale cu Belarus şi cu Rusia." Sugerez sa ia legatura cu oamenii lui Trump , ei au experienta la granita cu Mexic !

-12 (20 voturi)
misu sector 3
14.11.2021, 13:23:10

Oare cat ii trebuie la un tanc sa-l dea jos

-13 (17 voturi)
Goguţă
14.11.2021, 13:19:54

Se baga singuri in seama. Daca migrantii aia viseaza sa ajunga in Germania ce sa caute in Ucraina ?

-12 (18 voturi)
Lucifer
14.11.2021, 13:20:04

Mda, se pare că în curând se vor construi noi ziduri de tip ale Berlinului, cu scopul de a se separa/ apăra de Rusia. Numai că zidul Berlinului era construit de Rusia ca să se apere de Occident, acum noile ziduri vor fi construite de Occident ca să se apere de Rusia....

-10 (18 voturi)
Andrei Tirighie
14.11.2021, 13:34:00

în locul gardului, mai bine îi democratizezi și îi civilizezi.

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările