Europa

articolul anterior articolul urmator

Ucraina, mulţumită de răspunsurile date de SUA Rusiei

4
27 Jan 2022 17:46:19
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi negocieri ”constructive” care au avut loc cu o zi înainte la Paris, între reprezentanţi ai Ucrainei şi Rusiei, mediate de Franţa şi Germania, în vederea unei dezamorsări a crizei în centrul căreia se află ţara sa, relatează AFP.

Volodimir Zelenski evaluează ”în mod pozitiv” organizarea acestei reuniuni, ”caracterul constructiv al acesteia şi voinţa continuării unor negocieri substanţiale peste două săptămâni la Berlin”, anunţă într-un comunicat preşedinţia ucraineană.
 
Pe de altă parte, Ucraina ”nu are nicio obiecţie” faţă de răspunsul dat către Statele Unite unor revendicări ale Rusiei în domeniul securtăţii, a anunţat joi ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba.
 
”Am văzut răspunsul scris al Statelor Unite înainte să fie trmis Rusiei. Nicio obiecţie de partea ucraineană”, scrie pe Twitter Kuleba.
 
Ucraina se află în centrul unei crize geopolitice.
 
Occidentul acuză Moscova de faptul că pregăteşte o invazie a acestei foste republici sovietice, în timp ce Rusia se declară ameninţată de Occident şi cere garanţii cu privire la o neprimire în NATO a Ucrainei.
 
Statele Unite şi NATO au respins miercuri revendicări-cheie ale Rusiei, şi anume încetarea politicii extinderii NATO şi o revenire a desfăşurării militare în frontierele din 1997.
 
Rusia a primit cu răceală, joi, respingerea de către Washington a revendicărilor sale în domeniul securităţii, un dialog care alimentează criza ruso-occidentală cu privire la Ucraina, însă cele două tabere menţin deschisă uşa unui dialog.
 
”Este important ca Statele Unite să rămână în contact strâns cu Ucraina înainte şi după contactele lor cu Rusia. Nu se iau decizii privind Ucraina fără Ucraina. Regulă de aur”, subliniază Dmitro Kuleba.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

echi
27.01.2022, 20:33:15

Iara le vini cicla la rusi si vor fi nervoasa , doar ca invazia s-a fasait !

-1 (1 vot)
Negru Cumanul
27.01.2022, 20:56:15

În sfarșit cineva a decis să ridice, încet, cortina care ascunde situația geopolitică regională. Și ce să vezi, Ucraina cu ceva în vine. A încercat să atragă Nato într-o aventură. S-a bazat pe dezinformare și manipulare. Ia să vezi filo-rusism la ei, după ce nu le-a ieșit cacealmaua cu Vestul. Sper să nu încerce vreo provocare, așa la disperare. Urmează vreo 6 luni fierbinți pe plan internațional. Apoi urmează Putin. Masele iși devorează conducătorii, mai ales pe cei merituoși.

-18 (18 voturi)
Calinesteanu Costin
28.01.2022, 08:32:49

Sunt cu pantalonii in vine si cu nasul rusului infipt in coor. Esti negru de la nespalat?

-1 (1 vot)
Ion_Capsuna
28.01.2022, 00:56:12

... de parca daca Ucraina nu era de acord ar fi contat... Ridicol! Parerea purecilor nu conteaza!

-10 (14 voturi)
Modifică Setările