Europa

articolul anterior articolul urmator

Ucraina va permite dubla cetăţenie, însă va accepta doar paşapoartele din UE, nu şi din Rusia

5
7 Mar 2021 10:47:19
Autor: Viorica Marin
Paşaport ucrainean
Paşaport ucrainean

Ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, a anunţat că Ucraina intenţionează să permită dubla cetăţenie în cazul persoanelor care, pe lângă cetăţenia ucraineană, deţin şi acte de identitate emise de ţări din Uniunea Europeană şi de alte state aflate în relaţii de prietenie cu statul ucrainean.

Despre cetăţenia rusă, însă, nici nu poate fi vorba – a subliniat şeful diplomaţiei ucrainene. Dmitro Kuleba a declarat că susţine ideea legalizării dublei cetăţenii în Ucraina. „Dar există o excepţie – Federaţia Rusă” – a adăugat ministrul. „Ce aţi văzut în decizia Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei? Aţi văzut o conturare a poziţiei statului care ar trebui să se reflecte în legislaţie. Politica pe care o vom implementa va conţine două elemente. Planificăm să permitem dubla cetăţenie dacă este vorba despre ţările UE, despre ţări care ne sunt prietene şi care nu reprezintă ameninţări. Lista acestor ţări va fi echilibrată” – a explicat ministrul de externe de la Kiev.
 
Potrivit lui Dmitro Kuleba, al doilea element al politicii statului privind dubla cetăţenie se va referi la interdicţia de a deţine funcţii publice în cazul persoanelor care sunt cetăţeni şi ai altor state. „Va exista o politică diferită, cu o serie de restricţii, pentru a preveni abuzurile” – a adăugat ministrul de externe al Ucrainei. Amintim că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat, joi, un decret privind punerea în aplicare a unei decizii a Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare care vizează persoanele cu dublă cetăţenie, astfel încât guvernul de la Kiev să înceapă să lucreze la un proiect de lege pe această temă.
 
Potrivit deciziei Consiliului, Cabinetul de Miniştri, Comisia Electorală Centrală şi Serviciul de Securitate al Ucrainei trebuie ca, în termen de două luni, să analizeze legislaţia privind cetăţenia dublă şi multiplă şi să afle dacă există o bază juridică de interzicere a celei de-a doua cetăţenii în cazul persoanelor care vor să deţină o funcţie publică. În plus, în termen de şase luni, instituţiile menţionate trebuie să elaboreze proiecte de lege care să interzică cetăţenilor Ucrainei cu cetăţenie dublă sau multiplă, precum şi celor aflaţi în procesul de obţinere a acesteia, să candideze la funcţii în organele de stat şi în organismele de autoguvernare locale.
 
Totodată, va trebui ca guvernul să prezinte Parlamentului de la Kiev un document privind procedura de refuz şi renunţare la cetăţenia altor state pentru persoanele care aspiră la funcţii publice importante. Agenţia RBC aminteşte că secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov, a declarat recent că deputaţii în funcţie şi oficialii guvernamentali ucraineni ar trebui să renunţe la cetăţenia altor state, dacă deţin astfel de documente. „În caz contrar, vor avea probleme” – a ameninţat Danilov.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ion Ionescu
7.03.2021, 11:18:30

In cartea ‚Biblia Dezgropata’, savantii evrei ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN au stabilit (cu dovezi incontestabile, stiitifice) că biblia evreilor (Tora) este falsă, faptele descrise în Tora nu au susținere științifică, iar personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Teoriile pe care Finkelstein și Silberman le prezintă în cartea lor relevă că: -Israelienii nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Biblie ca fiind putere regională, era cel mult un MIC regat tribal. -Ierusalimul, in realitate, a fost un mic oraș de văcari, fără importantă economică, culturala sau militară și NU capitala glorioasă a unui imperiu." ***Vreau sa precizez ca atat cei doi savanti evrei, ca si lucrarile lor NU AU NICIO CONOTATIE ANTISEMITA. *** Cartea poate fi comandata si din Romania (doar in limba engleza), la preturi incepand cu 60 lei. Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

-6 (6 voturi)
UnuldinVancouverCanada
7.03.2021, 11:31:54

http://asapteadimensiune.ro/wp-content/uploads/Religie_7.jpg

+3 (5 voturi)
Kongo-Müller
7.03.2021, 13:12:57

Degeaba pupati fu..dul UE, nu veti fi primiti niciodata. Tot sovietici ramaneti. Ucraina e un stat artificial care n-are ce cauta pe harta. Sa dea inapoi teritoriile furate Romaniei, Poloniei si Ungariei.

+2 (6 voturi)
Englezu Claudvikus
7.03.2021, 18:02:43

tu sa faci bine sa te cari in africa la fratii tai sau in arabia saudita la ciuhapii aia salbatici . Uite te-ai gasit tu sa vorbesti . ??

-10 (12 voturi)
Englezu Claudvikus
7.03.2021, 18:04:19

Nu stiu cine vrea sa fie ,,ukrainian,, in tara aia care este un tomberon de Tara mai corupta de 100 de ori fata de Romania . Ce sa faci acolo ca si in tomberonul ala de Rep . Moldova alt tomberon de tara cu Maia Sandu .

-8 (10 voturi)
Modifică Setările