Europa

articolul anterior articolul urmator

Ucraina a pierdut mai mulţi soldaţi în timpul invaziei ruse decât câţi infanterişti are Armata britanică, afirmă un expert în apărare

3
29 Jun 2022 11:46:34
Autor: Maria Ţaga
FOTO: EPA EFE
FOTO: EPA EFE

Armata ucraineană a suferit mai multe pierderi în cele patru luni de la invazia Rusiei decât numărul trupelor de infanterie ale armatei britanice la un loc, a declarat un expert în apărare. Armata britanică numără 18.000 de infanterişti în 2021, potrivit UK Defence Journal.

Jack Watling, cercetător senior la Institutul Regal al Serviciilor Unite (RUSI), a ajuns la această concluzie surprinzătoare în timpul unui discurs ţinut marţi la Conferinţa RUSI Land Warfare, potrivit reporterilor şi participanţilor la conferinţă, informează Business Insider

A fost dificil de evaluat întreaga amploare a victimelor ruseşti şi ucrainene. Oficialii ruşi au confirmat doar 1.300 de morţi, cu mult sub ceea ce au stabilit chiar şi cercetătorii independenţi pe baza anunţurilor funerare. NATO ar fi estimat până la 40.000 de victime ruseşti în prima lună de război.

Ucraina nu a publicat cifre fiabile privind numărul victimelor, dar oficialii au precizat că războiul din estul Ucrainei devine din ce în ce mai mortal pentru forţele sale, deoarece atacurile de artilerie ruseşti i-au forţat pe ucraineni să cedeze teren.

David Arakhamia, unul dintre cei mai importanţi oficiali ucraineni, a declarat pentru Axios la începutul acestei luni că până la 1.000 de soldaţi ucraineni sunt ucişi sau răniţi în fiecare zi în regiunea ucraineană Donbas.

Luni, mai multe rachete ruseşti au lovit un centru comercial ucrainean în care se aflau peste 1.000 de civili, ucigând cel puţin 18 persoane. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Alexandrescu Anamaria
29.06.2022, 11:49:58

Maria Țaga, mamică... fiabil e cu totul altceva decat credibil, ce-ai dorit sa zici tu acolo-sa... ”Ucraina nu a publicat cifre fiabile privind numărul victimelor”

+2 (2 voturi)
Russians, go home
29.06.2022, 12:26:52

Din pacate e adevarat. Ucraina are pierderi foarte mari care sunt mult mai greu de inlocuit decat "carnea de tun" sovietica trimisa de invadatorul criminal, piticul moscovit Putin.

Verifica intotdeauna
29.06.2022, 14:14:58

Zeci de mii de victime din cauza unui politician rus care trebuia de mult sa iasa de la guvernare.

Modifică Setările