Europa

articolul anterior articolul urmator

Ucraina şi-a schimbat tactica de război: ţinteşte depozitele de muniţie rusească cu arme de înaltă precizie

5
6 Jul 2022 14:37:10
Autor: Maria Ţaga
Lansatoare de rachete Himars FOTO Twitter
Lansatoare de rachete Himars FOTO Twitter

După ce a primit mai multe lansatoare de rachete HIMARS şi alte arme cu rază lungă de acţiune, Ucraina şi-a schimbat tactica de război, a remarcat expertul militar Petro Chernyk. El este de părere că Ucraina reduce capacitatea de foc a Federaţiei Ruse, deoarece „dacă nu există proiectile, nu există lovituri de artilerie grea”.

„Există o cantitate incomensurabilă de depozite de muniţie, vorbim de zeci de mii de tone în toată Federaţia Rusă. Dar în Ucraina au apărut arme de înaltă precizie, care pot distruge aceste depozite de muniţie”, a declarat Petro Chernyk.

Patru dintre sistemele de rachete M142 HIMARS au ajuns deja în Ucraina, iar Statele Unite promit să livreze alte patru la mijlocul lunii iulie. Armata ucraineană foloseşte deja HIMARS pe front. La 26 iunie s-a raportat că două posturi de comandă ale armatei ruse au fost lovite ca urmare a utilizării HIMARS, potrivit Yahoo News.

„Aceasta este strategia şi tactica corectă, deoarece este destul de dificil şi costisitor să vânezi divizii individuale - totul este mobil, nimeni nu stă pe loc", a spus Chernyk.

„Nu contează ce fel de artilerie - tractată, pe roţi, pe şenile sau pe un şasiu de maşină: faci o tragere - apoi te mişti, faci o tragere - te mişti. Noi acţionăm inexact în acelaşi mod. Şi avem în sfârşit mijloacele de a le (distruge) muniţiile la distanţe mari”. 

Pentagonul a mai spus că forţele armate ucrainene folosesc cu succes noile arme livrate de Statele Unite.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Levi Straus
6.07.2022, 15:26:32

pana acum nu puteau? au rachete balistice cu eroare de 50 metri. un depozit de arme il distrugi de fiecare data cu o astfel de arma.

-4 (10 voturi)
Col. Tiraspolezu Pafnuti
6.07.2022, 15:52:35

Leni Stas, In fata evidentei insisti in prostie - tipic rusesc, ca si rachetele balistice ucr. care sunt rusesti. Au eroare de la 500 metrii la 5 km.

+6 (8 voturi)
Q Q
6.07.2022, 19:33:44

Eu zis sa cauti videorile facute publice de rusi ...

-1 (1 vot)
Panait Marcelică
6.07.2022, 15:37:44

Ăstea sunt armele de care era îngrijorat Șoigu ieri că ajung în Orient.

+6 (6 voturi)
Sever H.
6.07.2022, 15:57:35

Și când colo ajung doar pana în depozitele rusești, unde explodează.

+6 (8 voturi)
Modifică Setările