Europa

articolul anterior articolul urmator

UE afirmă că Marea Britanie şi SUA au interdicţii pentru exportul vaccinurilor pentru Covid-19

5
26 Feb 2021 06:36:28
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, joi, că UE permite exporturile de vaccinuri pentru Covid-19, majoritatea produse de companiile BionTech/Pfizer şi Moderna, în timp ce Statele Unite şi Marea Britanie au un mecanism de blocare a acestora, transmite Reuters.

Von der Leyen a declarat într-o conferinţă de presă că aproximativ 95% din vaccinurile fabricate în UE care au fost exportate începând cu 30 ianuarie au fost fabricate de Pfizer şi BioNTech, iar restul de Moderna.

Ea a spus că ambele companii îşi respectă contractele de aprovizionare cu UE şi, prin urmare, nu există nicio limitare la exportul lor, în timp ce la exporturile AstraZeneca, UE ”este foarte atentă”, din cauza nerespectării de către companie a livrărillor către blocul celor 27 de naţiuni.

Von der Leyen a adăugat că Statele Unite şi Marea Britanie au dispus de sisteme care au blocat în mod eficient exportul de vaccinuri pentru Covid-19.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

IonIon Codreanu
26.02.2021, 09:28:59

UE trebuie să capete cât mai repede o totală independență de USA și China! Nu pledez pentru economie autarhică, comerțul nu trebuie îngrădit, dar LA NEVOIE trebuie să ne satisfacem singuri toate necesitățile. Cum se întâmplă acum cu criza de chip-uri (sursa fiind China) sau cu vaccin anti-COVID-19.

-9 (11 voturi)
ana_
26.02.2021, 14:34:47

„criza de chip-uri (sursa fiind China)” Sursa de chip-uri este Taiwan (din fericire), dar sursa de criză ar putea fi stocurile preventive din China.

+1 (1 vot)
A. Pretorian
27.02.2021, 16:52:56

Din pacate "nu functioneaza" cat timp Europa e in NATO, si cine e cel mai mare si tare din NATO? Asta ar insemna ca Lockheed Martin, Boeing, Reytheon, General Electric sau General Dynamics sa-si deziluzioneze actionarii....nu se face ! :-)

ana_
26.02.2021, 14:33:11

„au dispus de sisteme care au blocat în mod eficient exportul de vaccinuri pentru Covid-19” Și nu le puteați detalia? Sau aflăm detaliile de pe facebook, de la clienții Qanon? Iar contractul cu AstraZeneca ce detalii (în care se ascunde diavolul) avea legat de nerespectarea datelor și cantităților de livrare (că banii i-au luat)?

+1 (1 vot)
A. Pretorian
27.02.2021, 16:58:18

AstraZeneca este "cacalau maria ta", cel putin in D, dar este refuzat de cei ce se vaccineaza si asta va duce la "o noua evaluare a acestui vaccin" din partea de Comisiei de vaccinare (Stiko) din D. Il vor "face mai bun" si se vor vaccina cu el ....tot ca mai sus :-). https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/id_89554472/coronavirus-impfkommission-will-astrazeneca-impfstoff-neu-bewerten.html

Modifică Setările