Europa

articolul anterior articolul urmator

UE ameninţă, Egiptul ripostează

4
18 Aug 2013 13:05:37
Autor: Diana Rusu
Herman Van Rompuy şi Jose Manuel Barroso au avertizat Guvernul egiptean că îşi vor reexamina relaţiile cu administraţia de la Cairo, dacă violenţele nu încetează
Herman Van Rompuy şi Jose Manuel Barroso au avertizat Guvernul egiptean că îşi vor reexamina relaţiile cu administraţia de la Cairo, dacă violenţele nu încetează

Ministrul de Externe al Egiptului a ripostat faţă de avertizarea liderilor europeni cu privire la deteriorarea relaţiilor dintre UE şi administraţia de la Cairo, în cazul în care Armata nu va înceta violenţele asupra populaţiei civile.

Herman Van Rompuy şi Jose Manuel Barroso au avertizat Guvernul egiptean că UE este pregătită să îşi „reexamineze" relaţiile cu această ţară dacă violenţele nu încetează, după ce şefii guvernelor de la Londra şi Paris au cerut Uniunii să adopte urgent o poziţie comună faţă de represaliile sângeroase de la Cairo.

La rândul său, ministrul egiptean de Externe, Nabil Fahmy, a declarat pentru Euronews, că „cerem lumii întregi şi statelor europene să îşi consolideze poziţiile şi declaraţiile pe ceea ce se întâmplă cu adevărat în ţară- terorişti înarmaţi care iau cu asalt străzile capitalei şi alte oraşe, pentru a teroriza populaţia civilă“.

„Refuzăm categoric orice intervenţie în afacerile interne ale Egiptului. Din păcate, asta este exact ceea ce vedem în remarcile şi acţiunile oficialilor turci, care au ca scop influenţarea opiniei publice împotriva Egiptului şi ignorarea completă a voinţei poporului egiptean“, a adăugat ministrul de Externe.

UE cere încetarea violenţelor şi revenirea la dialog şi la procesul democratic, iar „în acest scop, UE, împreună cu statele membre, îşi va reexamina urgent în zilele următoare relaţiile cu Egiptul şi va lua măsuri privind atingerea acestor scopuri", au declarat cei doi lideri de la Bruxelles într-un comunicat de presă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Vanatorul/d.c.
18.08.2013, 13:17:30

Teama mi-e, ca Nabil Fahmy are dreptate..! Fie ca europenii nostri chiar nu stiu cum e pe-acolo, fie ca stiu (ceea ce-i foarte probabil), dar ataca actuala administratie militara a Egiptului, doar de ochii si urechile..lumii.

+4 (4 voturi)
herr_
19.08.2013, 01:53:52

Mohammed El Baradei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a demisionat din functia de vicepresedinte al Egiptului. Probabil fiindca nici el nu stie exact cum stau lucrurile in tara sa...

+1 (1 vot)
Ioan Nica
18.08.2013, 16:14:57

DECIZIA U E ESTE , se cere sa inceteze aceste MASACRE DE VIETI OMENESTI ! IOAN

-1 (1 vot)
man dana
19.08.2013, 09:19:13

Nu poate armata masacra civilii sub pretextul ca exista teroristi infiltrati printre manifestanti. Parca revad filmul revolutiei romane ,cand au murit atatiaoameni, dar nu s-a descoperit niciun terorist.Daca tot ii finanteaza americanii si au armament efficient,atunci sa-si faca datoria lunetistii si sa-i anihileze pe “teroristi”,nu sa se traga in mase. UE trebuie neaparat sa traga un semnal de alarma, caci e clar ca americanii nu vor interveni,ci va sprijini in continuare armata egipteana. La fel si liderul bisericii copte trebuie sa intervina public, sa ceara incetarea violentei,caci de nu o face, tabara lui morsi va cauta razbunare,iar cum nu se poate “pune”cu armata, se va lega de civili (crestini).

Modifică Setările