Europa

articolul anterior articolul urmator

UE a aprobat un plan de opt miliarde de euro pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor

2
28 Jun 2013 05:12:44
Autor: Iulia Marin
UE a aprobat un plan pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor
UE a aprobat un plan pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor

Liderii europeni au căzut de acord, în cursul nopţii de joi spre vineri, să accelereze deblocarea a şase miliarde de euro pentru lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor şi să majoreze la opt miliarde de euro suma consacrată acestui plan.

Comisia Europeană a propus ca suma de şase miliarde de euro alocată pentru angajarea tinerilor în cadrul bugetului multianual al UE pentru 2014-2020 să fie mobilizată pe o perioadă de doi ani în loc de şapte. „Iniţiativa pentru tineret“ are în vedere regiunile cele mai afectate de şomaj în rândul tinerilor din 13 ţări.

La finalul summitului european de la Bruxelles, liderii statelor europene au aprobat propunerea Comisiei. Ei au mers şi mai departe, majorând suma în cauză.

„Accesul la Iniţiativa pentru tineret va fi concentrat în primii doi ani“, în 2014 şi 2015, a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, în cursul unei conferinţe de presă.

Datorită flexibilităţii decise în gestionarea bugetului multianual pentru perioada 2014-2020, ce va permite realocarea fondurilor neutilizate, „iniţiativa pentru tineret va fi mult mai importantă decât cele şase miliarde de euro. Ea se va ridica la cel puţin opt miliarde de euro, conform previziunilor“, a anunţat Van Rompuy.

Principalii beneficiari ar urma să fie în 2014 Spania, Grecia, Italia şi Franţa, potrivit unui diplomat european.

Peste 26 de milioane de persoane sunt în căutarea unui loc de muncă în Europa, dintre 5,6 milioane au mai puţin de 25 de ani. Situaţia este alarmantă în ţări precum Grecia şi Spania, unde peste 50% dintre tineri sunt în şomaj.

Şefii de stat şi de guvern au mai decis să îmbunătăţească finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii, în special prin intermediul Comisiei Europene şi al Băncii Europene de Investiţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ionel Hornea
28.06.2013, 13:13:08

LA FIGARO 28 juin 2013 Bruxelles débloque 6 milliards pour l'emploi des jeunes Diferenta pana la opt cum se justifica?

Drqu
28.06.2013, 13:54:36

6 au fost planificati din Februarie, parca... dar restul pana la 8 se vor obtine din ce va ramane in bugetele altor domenii. Este un poate/poate... 6 sunt siguri, pana la 8 daca se poate. Lefufiro sunt cam lenti in privinta stirii, Reuters s-au prins mai repede. Degeaba se baga bani in proiecte, de profitat au doar cei ce comisioneaza acele proiecte. Pentru ca munca sa fie si rasplatitoare pentru cei ce o practica trebuie ca profitul muncii lor sa fie distribuit cat de cat uniform. Bagi bani pentru ca niste sefi/patroni sa profite la greu iar pe tinerii muncitori sa-i tina la 400-500eu cat e permis de mini-GmBH-uri sau echivalentul altor state. Similar cum la noi progeniturile de patroni isi permit masini mai scumpe decat apartamentele platite in rate akl angajatilor cu minimul pe economie. Asa nu poti sa creezi consumerism si sa avansezi economiile. Dar asta e, americanii nu au protestat fata de 1% degeaba... la noi, nimeni, nimic.

Modifică Setările