Europa

articolul anterior articolul urmator

UE se aşteaptă la o nouă reducere a livrărilor de gaze ruseşti şi pregăteşte un plan pentru reducerea cererii pentru acest combustibil

8
28 Jun 2022 06:11:00
Autor: Sergiu Nicolae
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Comisarul pentru Energie al UE, Kadri Simson, a declarat că este probabilă o întrerupere gravă a aprovizionării cu gaze din Rusia. Ea îndeamnă ţările europene să îşi actualizeze planurile de urgenţă pentru eventuale şocuri de aprovizionare.

Simson a afirmat că de la începutul invaziei Rusiei pe teritoriul Ucrainei se ştia că este posibilă o perturbare serioasă a aprovizionării cu gaze. Chiar dacă s-a făcut o muncă importantă pentru a fi pregătiţi pentru un şoc de aprovizionare, ţările euronepe trebuie să intensifice această muncă.

”De la începutul invadării Ucrainei de către Rusia, ştim că este posibilă o perturbare foarte serioasă, iar acum pare probabilă. Am făcut o muncă foarte importantă pentru a fi pregătiţi pentru asta. Dar acum este momentul să o intensificăm”, a declarat Kadri Simson.

Urmează ca luna viitoare Comisia Europeană să prezinte un plan prin care ţările membre UE să îşi coordoneze pregătirile pentru noi şocuri de gaze. Rusia a tăiat deja livările sau le-a redus considerabile pentru aproape jumătate din ţările membre ale blocului, relatează news.ro. 

Simson a mai afirmat şi că reducerile de livrări de gaze ale Rusiei către Europa au avut ca rol destabilizarea pieţei energetice europene, umflarea preţurilor aflate deja în creştere şi impiedicarea ţărilor să îşi umple depozitele cu gaze înainte de sezonul de iarnă.

Ruşii au negat afirmaţiile potrivit cărora aceste reduceri ar fi premediate şi a atribuit scăderea bruscă a livărilor din această lună pe seama problemelor cu echipamentele. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Glug
28.06.2022, 06:14:56

E interesant de urmarit ca vor rezista oligarhii din Europa cu astfel de costuri !!! Ceausescu promitea cate 100 de lei compensare la salarii !

-2 (2 voturi)
Panait Marcelică
28.06.2022, 06:34:25

Gata cele două zile de cerșit?

+1 (1 vot)
Constantine Constantine
28.06.2022, 07:18:37

''''UE se aşteaptă la o nouă reducere a livrărilor de gaze ruseşti şi pregăteşte un plan pentru reducerea cererii pentru acest combustibil'''' Ca sa reduci cererea trebuie sa ai cu ce sa-l schimbi.Prin anii 50 era la moda lampa cu gaz.Care gaz era mai scump decit motorina si benzina iar cind lampa fila toata casa mirosea a gaz.Dar si gazul e tot rusesc asa ca solutia moderna ar fi plitele electrice cu 4 ochiuri si cuptor.Dar la pretul energiei electrice vor deveni obiecte de decor.Ca si sobele pe gaz metan.La noi, baietii destepti deja cer de la 1 iulie 23 lei/ kw! Da ati citit bine, uitati-va pe calculatorul ANRE.Traiasca don' Popescu.

Maria Alexa
28.06.2022, 08:19:19

Nu cumva este plafonat pretul la energie pana in martie 2023 ? https://www.anre.ro/files/PLIANT%20compensare%20facturi%20CLIENTI%20CASNICI.pdf

Iacob Ganj
28.06.2022, 06:44:02

UE ar trebui sa organizeze manifestatii pasnice de protest la care sa participe tineri cu pancarde pe care scrie "Fara violenta", "Putin demisia" si "Vrem gaz!". Asa cum trebuie facut in lumea civilizata. Dar, se pare ca politicienii nu asculta propriile sfaturi. Unde sunt jandarmii sa extraga ucrainienii violenti din randul manifestantilor pasnici?

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările