Europa

articolul anterior articolul urmator

Un băiat de 13 ani, arestat în Marea Britanie pentru terorism

3
18 May 2022 17:28:07
Autor: Ana-Maria Gherghiță
Foto: Shutterstock (Arhivă)
Foto: Shutterstock (Arhivă)

Un băiat în vârstă de 13 ani a fost arestat în Marea Britanie sub bănuiala că a săvârşit infracţiuni legate de terorism, poliţiştii britanici arestându-l ca parte a unei cercetări legate de răspândirea de material islamist în domeniul online, informează Reuters.

Minorul a fost arestat marţi la o adresă din vestul Londrei sub suspiciunea de răspândire de materiale teroriste. Băiatul a fost eliberat pe cauţiune până la mijlocul lunii iunie. 
 
„Deşi este rar ca o persoană atât de tânără să fie arestată în temeiul unor acuzaţii legate de terorism, în ultimul timp am asistat la o creştere îngrijorătoare a numărului de adolescenţi atraşi în activităţi teroriste”, a comunicat Richard Smith, liderul Comandamentului de Contraterorism din cadrul poliţiei londoneze, conform Reuters.  
 
„Ancheta în cauză rămâne în desfăşurare dar, mai larg, colaborăm îndeaproape cu o întreagă serie de parteneri pentru a încerca să protejăm şi îndepărtăm persoanele tinere vulnerabile de extremism şi terorism”, a mai adăugat Smith. 
 
În luna februarie a anului 2021, un complet de judecată britanic l-a condamnat pentru contravenţii legate de terorism pe un băiat care a fost liderul unui grup neonazist şi care a săvârşit primul său delict la vârsta de 13 ani. 
 
În luna iulie a anului 2021, un alt minor de 13 ani a fost arestat, el recunoscând ulterior că se afla în posesia unor materiale folositoare unui terorist. 
 
Anterior, poliţia din Marea Britanie a alertat că persoanele tinere, multe dintre acestea sunt băieţi în primii ani ai adolescenţei, se autoradicalizează în mediul online şi treptat încep să plănuiască atacuri teroriste. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Zar
18.05.2022, 17:36:30

Ce natie de criminali !

+1 (1 vot)
Ivan Constantin
19.05.2022, 01:50:19

O fi fiicior-su lui Cloudvcik din UK aflati acolo de 14 ,,la munca,,

+1 (1 vot)
Adrian Foanɡă
18.05.2022, 17:37:58

Inca unul bine integrat de la o varsta frageda. Peste cativa ani o sa citim despre ispravile lui in manuirea macetei.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările