Europa

articolul anterior articolul urmator

Un băieţel a atras toate privirile în timpul audienţei săptămânale a Papei Francisc. Cel mic s-a plimbat nestingherit pe scenă şi i-a luat boneta suveranului VIDEO

5
21 Oct 2021 08:40:11
Autor: Maria Ţaga
Un băieţel insistent a atras toate privirile în timpul audienţei săptămânale a papei Francisc. FOTO: Captură Video
Un băieţel insistent a atras toate privirile în timpul audienţei săptămânale a papei Francisc. FOTO: Captură Video

Un băiat cu dizabilităţi a devenit centrul de interes al audienţei săptămânale ţinute miercuri de Papa Francisc, după ce copilul a urcat pe scenă şi i-a strâns mâna Suveranului Pontif. Cel mic s-a plimbat pe scenă nestingherit mai mult timp şi a fost uimit de boneta pe cere o purta liderul Bisericii Catolice. Într-un final, copilul a obţinut ce şi-a dorit, o bonetă cu care s-a întors fericit în public.

Copilul care părea să aibă aproximativ 10 ani, suferea de o „limitare” mintală, a spus Papa, potrivit Agerpres. 

În momentul în care băiatul s-a apropiat cu paşi nesiguri de suveran, la începutul audienţei desfăşurate în sala Paul al VI-lea, gardienii însărcinaţi cu paza nu au încercat să-l oprească deoarece acesta nu a reprezentat un motiv de alarmă. 

Băiatul a dat mâna cu papa Francisc, tropăind în faţa suveranului pontif. Când a fost evident că doreşte să mai rămână o vreme pe podium, monseniorul Leonardo Sapienza, şeful de protocol, s-a ridicat şi i-a cedat băiatului scaunul din dreapta papei.

Băiatul, care a aplaudat entuziasmat după ce s-a aşezat lângă Papa Francisc, a urcat şi a coborât de pe podium nestingherit, revenind de mai multe ori în centrul scenei în timp ce suveranul pontif îşi citea discursul.

Băiatul a arătat de mai multe ori înspre boneta albă de pe capul papei, cunoscută sub denumirea de zucchetto. Oficialii au înţeles aluzia, iar băieţelul a primit o bonetă similară, stârnind aplauze în rândul publicului alcătuit din mai multe mii de persoane.

„Îi mulţumesc acestui băiat pentru lecţia pe care ne-a oferit-o tuturor. Fie ca Domnul să-l ajute cu limitarea pe care o are, pe măsură ce va creşte, întrucât ceea ce a făcut a venit din inimă”, a precizat papa Francisc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Palc
21.10.2021, 08:48:08

Cum este posibil ca un baietel sa fie lasat sa disturbe ?

-1 (1 vot)
Stefan din Nord
21.10.2021, 09:14:55

Ce baietel ? Asta deja are par crescut acolo unde nu-l vede soarele .

-12 (12 voturi)
kh
21.10.2021, 09:31:19

PR de rit eurooccidental,dle.😴

+12 (12 voturi)
Cody F. Rocco
21.10.2021, 10:02:51

cum il chema pe baietel, Ritardo?

+12 (12 voturi)
Laura Cabrera
21.10.2021, 11:11:39

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, puteti monitoriza live activitatea postacilor antivaccinisti pe forumurile Adevarul, vizitand: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+13 (13 voturi)
Modifică Setările