Europa

articolul anterior articolul urmator

Un britanic a cheltuit o avere pentru a contesta o amendă de 100 de lire. „Sunt sătul de un sistem care calcă în picioare oamenii obişnuiţi”

1
11 Sep 2019 03:29:37
Autor: Vlad Terteleac
Richard Keedwell, foto BBC News
Richard Keedwell, foto BBC News

Un şofer englez a cheltuit 30,000 de lire pentru a contesta o amenda de doar 100 de lire, după ce poliţia l-a sancţionat că mergea cu 5 km/h peste limita legală. După un proces întins pe trei ani, judecătorul a decis împotriva lui, relatează BBC News.

Lupta lui Richard Keedwell, în vârstă de 71 de ani, cu ceea ce consideră a fi un sistem judiciar „profund defect” nu s-a terminat cu rezultatul dorit de acesta. După un proces de aproape trei ani, în care bărbatul a cheltuit banii pe care intenţiona să-i lase moştenirea propriului copil, judecătorul a decis că va trebui să plătească amenda de 100 de lire.

Keedwell a fost amendat, în noiembrie 2016, cu suma de 100 de lire după ce aparatele radar l-au prins pe acesta, aflat într-o plimbare către Worcester, conducând cu o viteză de 55 km/h într-o zonă în care limita legală era de 50 km/h. Bărbatul susţine că nu a depăşit limita de viteză. 

„Am fost foarte surprins când, la câteva zile, am primit notificarea de la autorităţi. Nu mi-a venit să cred că am depăşit viteza regulamentară”, a declarat acesta pentru BBC.

Ceea a urmat a fost un efort uriaş din partea bărbatului - pe parcursul următorilor trei ani, acesta a dus o bătălie cu autorităţile engleze pentru a-şi anula amenda, angajând un avocat şi un expert în echipament de monitorizare care să depună o mărturie în faţa curţii de judecată. Keedwell a declarat că se aştepta ca rezolvarea cazului, oricare ar fi fost, să vină repede, dar a ajun să cheltuiască 30,000 de lire pentru plata avocatului şi costuri de judecată. 

Un reprezentant al Serviciului Regal de Procuratură a declarat, pentru BBC, că durata procesului este explicată de numărul foarte mare de aspecte avut în vedere de magistraţii. „Cum acest caz a implicat atât un proces lung la curtea magistraţilor, cât şi audieri la curtea regală pentru a rezolva contestaţia, a durat destul de mult până s-a ajuns la concluzie”, arată declaraţia acestuia.

Keedwell a declarat că se simte vinovat că a pierdut atât de mulţi bani care aparţineau întregii familii. „Sunt sătul de tot sistemul acesta care calcă în picioare oamenii obişnuiţi”, a spus bărbatul. „Regret toţi banii pierduţi. Voiam, pur şi simplu, dreptate”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

dominic paul
11.09.2019, 14:58:14

Justitia UE: Dreptatea este pentru cei bogati. Puscaria este pentru cei saraci.