Europa

articolul anterior articolul urmator

Un copreşedinte al Alternativei pentru Germania, de extrema dreaptă, îşi critică dur partidul pentru linia „nesănătoasă” aleasă în privinţa pandemiei

1
29 Jan 2022 13:52:11
Autor: News.ro
Jorg Meuthen FOTO EPA-EFE
Jorg Meuthen FOTO EPA-EFE

Copreşedintele Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) Jörg Meuthen a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt la nivel federal al formaţiunii sale în urma unui interviu zgomotos la postul public de televiziune ARD în care a denunţat o orientare ideologică „nesănătoasă” în contextul pandemiei de COVID-19, relatează Politico Europe.

Jörg Meuthen este prezentat de către observatorii locali drept un reprezentant relativ moderat al AfD.

În acest interviu, el a denunţat o orientare ideologică „nesănătoasă” a AfD, care merge „foarte departe la dreapta”.

„Porţiuni largi din partid şi multe dintre cadrele sale au adoptat o traiectorie tot mai radicală” şi riscă astfel, avertizează el, să împingă formaţiunea pe calea unei „izolări totale şi tot mai mult către margine”.

„Aud în mod clar o mică muzică totalitară”, a denunţat el.

Jörg Meuthen avertizează că, astfel, partidul se limitează la un destin regional, numai în fosta Germanie de Est.

El a criticat, de asemenea, neîncrederea AfD în vaccinurile împotriva COVID-19, denunţând un discurs asemănător unei „secte”.

Jörg Meuthen a anunţat, în schimb, că nu intenţionează să se retragă din politică pentru a se întoarce la predarea economiei.

El a anunţat că rămâne în Parlamentul European (PE), într-un mandat pe care-l deţine din 2017 în calitate de eurodeputat independent.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

is@ davide.
29.01.2022, 14:56:07

„Aud în mod clar o mică muzică totalitară”, a denunţat el. Este foarte clar ca fie este surd, fie este cumparat cu bani, functii si privilegii, de mafia (in)teparilor. Ciudat cum nu aude maniera totalitara decat la AFD, asta in timp ce aproape toate guvernele lumii (inclusiv cel german) recurg azi la practici totalitare.

-20 (22 voturi)
Modifică Setările