Europa

articolul anterior articolul urmator

Un distrugător american îi pune în alertă pe ruşi în Marea Neagră

53
24 Feb 2020 17:39:02
Autor: Ion Gaidau
Distrugătorul USS Ross FOTO Arhivă
Distrugătorul USS Ross FOTO Arhivă

Distrugătorul american USS Ross, echipat cu sisteme Aegis, se află începând de duminică în Marea Neagră şi implicit în atenţia Rusiei, care a anunţat că îi urmăreşte îndeaproape activităţile.

Într-un comunicat, Centrul Naţional de Gestionare a Apărării Rusiei informează opinia publică în legătură cu lansarea unei misiune de urmărire a distrugătorului USS Ross, prima navă americană de război intrată în cursul acestui an în Marea Neagră.

„Forţe şi mijloace ale Flotei Ruse de la Marea Neagră au început să monitorizeze activităţile distrugătorului USS Ross al Marinei SUA, care a intrat duminică în Marea Neagră, în jurul orei locale 18:30“, transmite sursa sus-menţionată.

Alerta este menită semnalării unei potenţiale acţiuni ostile. Totuşi, Statele Unite trimit periodic nave de război în Marea Neagră, numărul lor ridicându-se la opt anul trecut.

Ultima misiune a USS Ross în Marea Neagră a avut loc în decembrie anul trecut, când la fel a fost supravegheat de nave ruseşti.

Într-un comunicat, Flota a VI-a a SUA precizează că distrugătorul a fost mobilizat în Marea Neagră pentru operaţiuni de securitate maritimă şi întărirea stabilităţii maritime regionale.

„Operaţiunile regulate în Marea Neagră sunt cruciale pentru edificarea unui mediu maritim sigur şi garantarea libertăţii de navigaţie“, a declarat comandantul şef al USS Ross, căpitanul John D. John.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

53 Comentarii

Sorin Constantin
24.02.2020, 17:48:32

Vasul de răzbel Ross, a venit pe acilea prin Marea Neagră să verifice cum funcționează echipamentele rusești, și dacă li se vor bloca sistemele de navigație, echipajul va fi verificat dacă se poate orienta cu ajutorul sextantului, că e un sistem tradițional în marină...

-3 (17 voturi)
Necula Mario
24.02.2020, 18:17:05

Risipa de bani si resurse americane... Flota a VI a at trebui relocata , din Mediterana . Pacific sau oceanul Indian , ar fi noi locuri , mult mai folositoare , intereselor nationale Americane, decat unde se arfla astazi... Repet : Risipa de bani , combustibil si timp...

-7 (15 voturi)
IonIon Codreanu
24.02.2020, 18:48:14

USA are încă destui bani nemunciți, obținuți prin capacitatea ei de dominație militară și economică. Prin urmare, bani care vorba aia: ”de haram au venit, de haram s-au dus”

0 (16 voturi)
Bogdan Liviu
24.02.2020, 18:43:59

beau oleaca de vodka si le trece ...

+5 (9 voturi)
Tomescu Tom
24.02.2020, 18:49:03

Rușilor le este frică ...să nu cumva să înceapă distrugătorul să facă tumbe prin Marea Neagră ? :)))) Așa că îl urmăresc ....îndeaproape ? :))))

+6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (53)

Modifică Setările