Europa

articolul anterior articolul urmator

Un elev în vârstă de 16 ani l-a sunat pe prim-ministrul francez şi i-a cerut să-l ajute la o temă pentru acasă

3
27 May 2015 19:54:07
Autor: Mediafax
Un elev parizian l-a sunat pe premierul francez Manuel Valls, pentru a obţine informaţii din interior pentru o prezentare, la şcoală
Un elev parizian l-a sunat pe premierul francez Manuel Valls, pentru a obţine informaţii din interior pentru o prezentare, la şcoală

Un elev parizian în vârstă de 16 ani a ales să ignore Wikipedia şi Google şi să-l sune, în schimb, pe mobilul personal, pe premierul francez Manuel Valls, pentru a obţine informaţii din interior pentru o prezentare, la şcoală, pe teme politice, relatează portalul TheLocal.fr.

Cine spune că tinerii din ziua de azi nu sunt descurcăreţi? comentează portalul, lăudând „hotărârea neobişnuită“ a elevului de a merge direct la sursă pentru un proiect şcolar despre politică la care lucra prietena sa.

Băiatul a reuşit să facă rost de numărul mobilului lui Valls în urmă cu un an, de la partenerul mamei sale, un parlamentar, scrie ziarul Le Figaro. El a schimbat chiar câteva SMS-uri cu premierul la vremea respectivă.

Săptămâna trecută, când şi-a dat seama că poate obţine ajutor pentru prezentare, băiatul a decis să nu caute pe Internet, aşa cum ar fi procedat colegii săi, ci să pună mâna pe telefon şi să-l sune pe Valls.

„Mi-am spus: «am să-l sun şi am să văd ce are de spus»“, a declarat elevul pentru ziar. „Dacă nu răspunde, nu e nicio mare scofală, voi pierde cinci minute din viaţă“, a adăugat el.

Însă Valls i-a răspuns prompt, scrie ziarul, dar părea prea ocupat cu conducerea ţării să-i fie de ajutor în proiect. „Îmi pare rău, dar nu te pot ajuta. Dacă aş face-o, nu aş putea să-mi fac treaba“, i-a scris Valls. „Dar lasă-mi un SMS, dacă tot ai numărul meu, şi am să văd ce pot face“, a adăugat el.

Însă premierul nu i-a mai răspuns băiatului, iar prietena acestuia a rămas fără perspectiva din interior a şefului Guvernului. 

Cu toate acestea, premierii francezi nu-i lasă întotdeauna cu mâna goală pe elevi, scrie The Local.
Fostul premier Jean-Marc Ayrault a răspuns, la începutul lui 2014, rugăminţii unui student, pe Twitter, căruia i-a trimis informaţii despre Acordurile de la Matignon - un set de acorduri din 1936 între sindicate şi statul francez - şi i-a urat succes.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

...
27.05.2015, 22:12:00

Fraier. Daca il suna pe al nostru in cateva luni avea doctoratul in buzunar.

+3 (3 voturi)
Quiet Guy
27.05.2015, 23:11:53

Cu conditia sa intre in PSD.

+1 (1 vot)
5965762347865734 24626426863456
6.06.2015, 11:16:32

Nu neaparat

Modifică Setările