Europa

articolul anterior articolul urmator

Un inginer britanic susţine că a rezolvat unul dintre cele mai mari mistere ale aviaţiei: dispariţia zborului MH370, cu 239 de pasageri

3
4 Dec 2021 18:45:12
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Un inginer aeronautic britanic, care a petrecut mai mult de un an lucrând la cazul dispariţiei controversatului zbor MH370, susţine că a aflat unde s-a prăbuşit avionul companiei Malaysia Airlines, cu 239 de oameni la bord, informează BBC.

Richard Godfrey crede că avionul, un Boeing 777, s-a prăbuşit în Oceanul Indian, la 2.000 de kilometri spre vest de Perth, Australia de Vest.

„Vom putea oferi o concluzie rudelor apropiate şi răspunsuri publicului şi industriei aviatice despre ce s-a întâmplat exact cu zborul MH370 şi despre cum putem preveni astfel de situaţii în viitor”, a declarat Godfrey pentru BBC.

El a combinat mai multe seturi de date care au fost păstrate până acum separat, pentru a ajunge la punctul din sudul Oceanului Indian unde s-ar fi prăbuşit avionul. „Nimeni nu a mai avut ideea de a combina datele de satelit de la Inmarsat cu datele de performanţă de la Boeing, cu datele oceanografice, cu datele reţelei de radioamatori WSPR”, a spus el.

„Am testat destul de mult această idee nouă şi am ajuns la încrederea necesară pentru a o aplica la MH370”, a spus el, precizând că punctul unde se află aeronava ar fi în jur de 33 de grade sud şi 95 de grade est în Oceanul Indian. 

Mai multe echipe au desfăşurat deja două căutări de amploare în Oceanul Indian, pentru a găsi epava avionului MH370, dar rezultatele nu au fost concludente. „A fost cercetată o suprafaţă de 120.000 km pătraţi şi nu cauţi un ac în carul cu fân, ci cauţi ceva microscopic într-un car cu fân. Este foarte dificil”, a spus acesta. Diferenţa este însă că zona propusă de cercetător are o rază de 40 de mile marine, cu mult mai mică decât raza pe care s-au desfăşurat cercetările anterioare. 

„Epava ar putea fi în spatele unei stânci sau într-un canion de pe fundul oceanului”, a spus el, adăugând că resturile avionului ar putea fi chiar la o adâncime de 4.000 de metri.

Zborul MH370 mergea din Kuala Lumpur către Beijing, pe 8 martie 2014, cu 239 de oameni la bord, atunci când a dispărut, în Oceanul Indian, şi a devenit unul dintre cele mai mari mistere ale aviaţiei. Deşi aeronava a dispărut de pe radare în urmă cu aproape opt ani, anchetatorii încă încearcă să găsească locul prăbuşirii.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Stefan Ioan
5.12.2021, 09:46:29

......punctul exact ar fi în jur de.... Curat-murdar, precum a zis Nea Iancu, stimabilă "Andrea" Sau esti "Georghe" ?

+1 (3 voturi)
Lucifer
5.12.2021, 12:06:46

Păi cică un pilot a înnebunit şi a vrut să se sinucidă cu pasageri cu tot.

-10 (10 voturi)
Roy Peters
5.12.2021, 18:41:22

Rusii, tot rusii, numai rusii, absolut sigur rusii!!! Se opune cineva??

-8 (10 voturi)
Modifică Setările