Europa

articolul anterior articolul urmator

Un nou acord francezo-britanic în vederea opririi migraţiei clandestine la Canalul Mânecii

6
29 Nov 2020 15:51:53
Autor: News.ro
Imigranţi surprinşi în Canalul Mânecii FOTO Arhivă
Imigranţi surprinşi în Canalul Mânecii FOTO Arhivă

Patrule suplimentare şi noi mijloace tehnologice urmează să fie desfăşurate de-a lungul plajelor franceze, în cadrul unui nou acord între Franţa şi Regatul Unit care vizează să pună capăt migraţiei clandestine la Canalul Mânecii, anunţă Londra, relatează AFP.

Acordul prevede o dublare a patrulelor franceze începând de la 1 decembrie, care urmează să fie dotate cu drone şi radare care să permită descoperirea celor care încearcă să traverseze canalul, a precizat sâmbătă la BBC ministru britanic al Migraţiei Priti Patel.

Priti Patel şi-a exprimat satisfacţia faţă de faptul că acest acord urmează să le permită celor două ţări ”să împărtăşească misiunea de a face imposibilă traversarea Canalului Mânecii”.

În ultimele luni, tot mai mulţi migranţi au încercat să treacă în Marea Britanie pe această cale periculoasă şi foarte frecventată.

Patru morţi au fost înregistrate în 2019, iar şapte de la începutul lui 2020.

Acest dosar reprezintă o sursă de tensiuni.

Londra acuză Parisul de faptul că nu se implică în mod suficient pentru a împieidca traversarea Canalului.

În septembrie, autorităţile franceze au anunţat că au interceptat peste 1.300 de persoane care încercau să treacă în Regatul Unit, dintre care câteva au încercat să traverseze Canalul Mânecii înot, pe o distanţă de aproximativ 30 de kilometri.

De la 1 ianuarie la 31 august, aproximativ 6.200 de de migranţi şi-au încercat norocul, cu ajutorul unor ambarcaţuni pneumatice, bărci cu pedale, caiace şi veste de salvare.

Nordul Frnţei atrage de mult timp migranţi clandestini către Marea Britanie, cu ambarcaţiuni sau cu unul dintre zecile de mii de vehicule care traversează zilnic Canalul Mânecii cu feribotul sau cu trenul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Beta Alfa
29.11.2020, 16:20:46

Pe cand o stire despre limitarea imigratiei in Franta dinspre Africa ?

-3 (9 voturi)
nihil sine deo
29.11.2020, 16:59:10

"limitarea" se face doar printr o singura metoda si anume cea militara, adica vase de patrulare de a lungul intregii coaste sudice europene, care sa escorteze spre africa orice fel de ambarcatiune care transporta "refugiati" lati in omoplati.Astfel s ar descuraja orice viitoare incercare de a cheltui mii de euro pt "visul european" Migrantii stiu ca imediat ce au pus piciorul de pamant european, riscul de afi returnati pe cale legala e aproape zero.Mai ales ca i asteapta munca la negru in cele mai sarace state vestice, ghetourile pregatite sa i "introduca" in "noua lume" si imamii cu discursul spalator de creiere, care le explica ca e vina vestului pt mizeria in care traiesc. Intalnirile la un biscuit si o cafea intre maimarii evropei care se arata "ingrijorati" de migratia ilegala, miliardele de euroi cheltuite fara jena pt tot felul de planuri tembele si ineficiente de a limita fenomenul sunt jalnice si i fac pe traficanti sa se tavaleasca pe jos de ras. Nu inteleg populatia vestului traitoare in marile orase ajunse tabere de migranti. Noaptea e riscant sa te aventurezi prin aceste jungle.Nu i inteleg de ce voteaza aceeasi oameni de fiecare data cand sunt alegeri, desi situatia sse inrautateste cu fiecare an care trece. Am spus o de mi s a acrit. Noua barbatilor nu se pasa la urma urmei, pt ca ne putem adapta oricum si oricarui regim. Dar femeile?

-3 (9 voturi)
nihil sine deo
29.11.2020, 16:59:55

rectificare * unii imami, nu toti.

-4 (8 voturi)
Pontus Euxinus
29.11.2020, 17:59:33

"limitarea" ? De ce 'limitare' , si nu INTERZICERE / asta este masura exacta de luat 1) expulzarea manu-militari a tutror "refugees' din europe 2) Interzicerea prin orice miujloace de intrare in Europe a acestor mase de populatii necivilizate si salbatice, o adevarata forta de ocupare a Europei

-3 (7 voturi)
ana_
29.11.2020, 21:42:03

Am văzut un reportaj (pe euronews, tv5monde, undeva…) în care doi pescari englezi patrulau Canalul Mânecii și însoțeau bărcile pneumatice cu imigranți și chemau paza de coastă în ajutor dacă erau probleme. Dar: nu-i ajutau ei înșiși, pentru că, au zis ei, legea i-ar face complici cu traficanții de persoane. Mi se pare o lege bună.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările