Europa

articolul anterior articolul urmator

Un nou grup în Parlamentul European: „Reînnoim Europa“. Cine sunt membrii

1
12 Jun 2019 16:37:18
Autor: News.ro
Parlamentul European FOTO Arhivă
Parlamentul European FOTO Arhivă

Grupul liberal (ALDE) din Parlamentul European şi progresiştii preşedintelui francez Emmanuel Macron au decis să-şi numească alianţa „Reînnoim Europa“, scrie Politico.

Noul grup cuprinde ALDE, La Republique En Marche (partidul lui Macron), precum şi alţii. Partidul lui Macron a informat că a dorit să evite cuvântul „liberal“, pentru că este folosit des în Franţa cu sens negativ, ca o reprezentare a ultra-capitalismului „fără suflet“.

„Grupul ALDE din Parlamentul European a fost redenumit REÎNNOIM EUROPA“, a scris pe Twitter Chris Davies, membru din partidul britanic al Liberal Democraţilor. „Acest lucru ar trebui să mulţumească partenerii noştri francezi, însă mulţi dintre noi ne vom referi la grupare ca Grupul Liberal“.

Conform Politico, au mai fost luate în considerare numele „Europenii“, „Europa Înainte“, precum şi „alte variante care să cuprindă cuvântul Europa“.

Noul grup dispune de 110 mandate în legislativul recent ales, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron, precum şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie. Delegaţia franceză este cea mai numeroasă din noul grup.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Marcel Cristea
12.06.2019, 17:48:57

Lets call them by their real name, Bolsheviks.

-1 (1 vot)