Europa

articolul anterior articolul urmator

Un nou mesaj de la un luptător rămas în oţelăria Azovstal: „Are loc o operaţiune ale cărei detalii nu am de gând să le dezvălui” VIDEO

15
20 May 2022 09:08:30
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Captură Video / Twitter
Foto Captură Video / Twitter

Soldaţii ucraineni rămaşi în oţelăria din Azovstal refuză să se predea ruşilor. Cei mai mulţi sunt comandanţi şi spun că o capitulare nu intră în discuţie şi că vor lupta până la capăt. Mesajul transmis joi seară de Sviatoslav Palamar sugerează că pregătesc o operaţiune-surpriză.

„Glorie Ucrainei! Astăzi este a 85-a zi de război. Comandamentul şi cu mine ne aflăm în prezent pe teritoriul Azovstal. Are loc o anumită operaţiune, ale cărei detalii nu am de gând să le dezvălui. Mulţumesc lumii întregi şi mulţumiri Ucrainei pentru sprijin. Ne vedem!”, a transmis într-un mesaj video postat pe reţelele sociale Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al Batalionului Azov.
 
 
Miercuri, şi comandantul rezistenţei de la Azovstal, Bohdan Krotevici, postase pe Twitter o fotografie cu el în interiorul uzinei, imaginea fiind însoţită de mesajul „Lupta continuă”.
 
Iar luni, ziua în care s-au predat primii luptători răniţi de la Azovstal, comandantul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, a transmis un mesaj în care spunea că „războiul e o artă, nu o ştiinţă”.
 
Până acum s-au predat 1.700 de militari ucraineni care au luotat în Mariupol şi s-au ascuns în oţelăria Azovstal. Ministerul rus al Apărării a postat mai multe imagini cu ucrainenii răniţi care au fost duşi la un spital din regiunea Doneţk.
 
Propaganda rusă a transmis imagini cu aceştia şi mărturii ale lor prin care dau asigurări că sunt bine trataţi, dar, desigur, mesajul este puţin credibil dată fiind sursa dinspre care vine.
 
Un înalt oficial militar din Ucraina a declarat joi că „măsurile de evacuare a armatei ucrainene din Mariupol continuă”. Adresându-se presei la Kiev, generalul de brigadă Oleksii Gromov a spus că „în direcţia Mariupol, intensitatea ostilităţilor a fost redusă. În acest moment, se continuă măsurile de evacuare a eroilor noştri” din uzina Azovstal, unde ar mai fi rămas câteva sute de soldaţi.
   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

IRINT
20.05.2022, 09:59:07

Regimul de la Kiev se teme că imaginea „eroilor de ultimă rezistență” pe care încercau să o construiască pentru a ridica moralul trupelor ucrainene se poate întoarce foarte bine și poate provoca un efect în cascadă de capitulare în masă.

-7 (13 voturi)
Ioda
20.05.2022, 11:01:16

Vad ca te pricepi la razboaie. Nu stii... au primit pushlamale rosii urmatoarele 20000 de cosciuge speciale?? Sa vezi capitulare ce va dau ucrainienii, de nu puteti duce!! comuna _primitiva.ru

+5 (7 voturi)
Dobrican Felician
20.05.2022, 10:04:37

A ajuns Occidentul sa idolatrizeze o organizatie,declarata chiar de El,neo-nazista. Puteti gasi sute de articole despre Batalionul Azov si despre crimele atroce comise impotriva rusilor din Dombass,sau Odessa.

-8 (18 voturi)
Costin Calinesteanu
20.05.2022, 10:06:21

felacian fa pasi rapizi spre cocina rusisto-criminal-banditeasca pe care o idolatrizezi pupandu-i dosul zi de zi. ,,Sute de articole" in hartiile igenice ce scriau mare ,,Noi nu avem de gand sa atacam Ucraina" chiar cand talharii muscali traversau granita?

+2 (10 voturi)
mikael vas
20.05.2022, 11:27:17

oameni scosi din puscarie si inarmati , folositi de Selensky pentru a lichida opazitia rusa din Ucraina ( vezi interviul dat de Selensky la CNN ) era politia ideologica neo fascista a lui Zelinsky , dictatorul din Ukraina ...iar EU a decis sa ai dea bani de reconstructie pe care tarile EU le garanteaza , adica platim noi cind Ucraina nu poate ...pai din ce sa plateasca ? numai din Griu ca altceva nu are

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările