Un nou studiu confirmă pierderea simţului şi gustului ca indicator al infecţiei cu coronavirus: aceste persoane ar trebui să se autoizoleze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Pierderea simţului mirosului şi gustului ar putea fi cel mai bun indicator al infectării cu coronavirus, potrivit unui nou studiu britanic bazat pe analiza datelor unei aplicaţii de monitorizare a simptomelor.

Aproape 60% dintre pacienţi dintre cei diagnosticaţi ulterior cu Covid-19 au raportat piederea simţului gustului şi mirosului, spre deosebire de doar 18% din cei testaţi negativ, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la King's College London care n-a fost încă revizuit academic . 

Pe o perioadă de cinci zile( 24 - 29 martie), 26% dintre cei 1.5 de utilizatori ai aplicaţiei au raportat 1 sau 2 simptome. 1.702 au fost testaţi pentru coronavirus: 579 au fost depistaţi pozitiv, iar 1,123 negativ.

Cercetătorii au dezvoltat un model matematic al combinaţiei de simptome care prezice cu cea mai mare acurateţe infecţia cu coronavirus. Simptomele considerate au fost: febră, pierderea simţului mirosului şi gustului, tuse persistentă, oboseală, diaree, durere abdominală şi pierderea poftei de mâncare.

„Comparând mai multe combinaţii de simptome, s-a dovedit că persoanele care au raportat pierderea simţului gustului şi mirosului, au avut o susceptibilitate de trei ori mai mare să fi contractat virusul, potrivit datelor noastre, astfel că ar trebui să se autoizoleze pentru a limita propagarea bolii”, a spus coordonatorul studiului, Tim Spector.

Echipa lui Spector a folosit apoi datele pentru analiza simptomelor raportate de 400.000 de utilizatori ai aplicaţiei încă netestaţi pentru Covid-19, rezultatul fiind că 13% dintre ei sunt posibil infectaţi. 

Ceea ce indică că un număr de 50.000 de britanici ar putea avea virusul, spune Spector.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite