Europa

articolul anterior articolul urmator

Un partid naţionalist strânge semnături pentru un referendum privind retragerea Bulgariei din NATO

6
13 Feb 2015 12:40:41
Autor: Mediafax
Liderul formaţiunii naţionaliste Ataka, Volen Siderov
Liderul formaţiunii naţionaliste Ataka, Volen Siderov

Partidul naţionalist bulgar Ataka a început să colecteze semnături în scopul organizării unui referendum privind retragerea Bulgariei din Alianţa Nord-Atlantică, a declarat liderul formaţiunii, Volen Siderov, în cursul unei vizite în fosta regiune ucraienană Crimeea, acum parte a Rusiei.

Siderov a explicat că, pentru convocarea referendumului, sunt necesare semnături din partea a 60 de membri ai Parlamentului bulgar sau 300.000 de semnături ale cetăţenilor de rând. Liderul partidului Ataka vrea să obţină susţinerea Partidului Socialist bulgar pentru organizarea plebiscitului.
 
Siderov vrea retragerea Bulgariei din NATO în contextul deciziei Alianţei de a înfiinţa centre de comandă ale Forţei de reacţie rapidă în Bulgaria, România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, din cauza crizei ucrainene.
 
În opinia lui Siderov, prezenţa militarilor NATO în Bulgaria este inacceptabilă. "Bulgaria a devenit un front de luptă. Patru baze militare americane operează pe teritoriul Bulgariei începând din 2006, fără a plăti nici măcar chirie, iar acum vor construi şi un centru de comandă", a spus Siderov, citat de site-ul agenţiei Sputnik.
 
Pe fondul tensiunilor cu Rusia din cauza crizei ucrainene, Alianţa Nord-Atlantică va construi filiale regionale ale cartierului general în România şi Polonia, precum şi centre de comandă ale Forţei de reacţie rapidă în Bulgaria, România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Ivan Purchel
13.02.2015, 13:05:14

Americanii super. Cum poti amagi bulgarii ca-s amenintati de cineva,inclusiv rusii,si sa le umple cu baze militare gratias. Nu degeaba acum ei si tresar la cuvintul "gaz".Sau ales si cu secul la Kozlodui. Acest viteaz politic risca sa nimerasca intr-u accident rutier cu atitea griji. Daca elita ploneza s-a determinat cu pozitia sa fata de "Unchul Sam" bolgarii se pricep ca degraba si ei se vor afala acolo. Astazi sindicatele poloneze au esit cu o initiativa sa-l demisioneze pe eroul lor diplomatic.

-2 (8 voturi)
Carmen Florea
13.02.2015, 17:52:23

Purcelu', tot prin lucerna? Dar pe la scoala nu?

+1 (5 voturi)
giulianni_007
13.02.2015, 13:25:48

Aici e mana Piticului de la Kremlin,el baga zazanie si bani in toate partidele extremiste din Europa!! Ai va pune de curand Occidentul in genunchi,economic,exact ca si in anii 80-90.

-1 (7 voturi)
Carmen Florea
13.02.2015, 19:44:38

Exact, se zgraptara pe fata ca fostul pact de la Varsovia azi e in NATO si n-are cum sa se 'rataceasca' si pe teritoriile lui cu 'ajutoare'. Altceva nu-i ramane decat sa cumpere lichele care se vand pe orice ca sa 'retraga' tara din NATO, betivanii astia cred ca orice hahalera 'scoate' o tara din NATO. Extremistii, separatistii, babuinii in slapi de orice culoare, mai ales in zilele de azi, ar trebui infundati ca teroristi si sa le pice oasele la zdup.

+1 (5 voturi)
e. b.
13.02.2015, 22:19:01

Excelent! Pe cand asa ceva in Romania? Ortodocsii crestini incep sa se modernizeze!

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (6)