Europa

articolul anterior articolul urmator

Un poliţist care ancheta atentatul terorist din Franţa, de la Charlie Hebdo, s-a sinucis

58
11 Jan 2015 12:06:50
Autor: Dan Anghel
Redacţia Charlie Hebdo, după atentatul terorist din Franţa
Redacţia Charlie Hebdo, după atentatul terorist din Franţa

Evenimentele tragice care au marcat, în ultimele zile, Franţa se pare că nu s-au sfârşit odată cu lichidarea autorilor atentatelor teroriste. Un poliţist care ancheta atentatul terorist din Franţa, de la Charlie Hebdo, s-a sinucis, împuscându-se cu arma din dotare.

Helric Fredou, în vârstă de 44 de ani, era adjunctul şefului serviciului regional al poliţiei judiciare din departamentul Haute-Vienne. În noaptea de miercuri spre joi, el a trimis un grup de anchetatori la Châteauroux pentru a efectua verificări în cadrul anchetei privind atentatul de la Charlie Hebdo. El a aşteptat revenirea echipei pentru a afla informaţiile obţinute, apoi, în jurul orei 1.00 (2.00, ora României) s-a împuşcat în cap cu arma de serviciu, transmite Mediafax.
 
Fredou şi-a început cariera la Versailles şi ulterior a preluat un post de conducerea la Limoges. În acea perioadă el a cunoscut un episod de depresie severă. De altfel, arma de serviciu i-a fost retrasă atunci pentru a evita o tragedie.
 

Atentat terorist în Franţa. Este al doilea caz de sinucidere la acelaşi comisariat

În urmă cu aproximativ un an, în noiembrie 2013, un poliţist de la acelaşi comisariat, care avea tot 44 de ani, s-a sinucis la birou împuşcându-se în cap. El a lăsat o scrisoare în care preciza că nu simte că se ridică "la înălţimea funcţiei". Cadavrul său a fost descoperit chiar de Helric Fredou, poliţistul care s-a sinucis în noaptea de miercuri spre joi fără a lăsa însă o scrisoare prin care să-şi explice gestul.
 
Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia pariziană a publicaţiei Charlie Hebdo, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.
 
Ofiţerii forţelor de ordine franceze au primit ordin să renunţe la activităţile pe reţelele sociale să poarte armele la ei tot timpul şi pentru că mai multe celule teroriste au fost reactivate în ultimele 24 de ore în Franţa, a declarat sâmbătă o sursă din poliţia franceză pentru CNN.
 
Pe aceeaşi temă:
 

Preşedintele Hollande: Franţa a făcut faţă atacurilor teroriste; suntem mândri de activitatea poliţiei

Un lider al Al-Qaida ameninţă Franţa cu noi atacuri

Înregistrarea convorbirii telefonice dintre un post TV şi autorul atentatului terorist din Franţa, de la magazinul evreiesc din Paris

Primele mărturii ale ostaticilor luaţi în atentatele teroriste din Franţa. S-au ascuns într-o cameră frigorifică şi sub o chiuvetă

Cea mai căutată femeie din lume: Hayat Boumeddiene, „înarmată şi periculoasă“, se află în Turcia sau în Siria

Ameninţare falsă cu bombă la Disneyland. Turiştii dintr-un hotel au fost evacuaţi

Partenera lui Charb, editorul Charlie Hebdo: „Am ştiut mereu că va fi asasinat“

Există o explicaţie genetică pentru care fraţii sunt predispuşi la acte de violenţă?

CNN: Mai multe celule teroriste au fost activate. Ofiţerii francezi au ordin să poarte armele tot timpul

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

58 Comentarii

Silviu Vasile Dumitrescu
11.01.2015, 12:28:42

I-a uitaţi la ăştia săracii, au început să se „sinucidă” între ei. Mă bălăcărea unul rău de tot, ieri, pe forumurile astea că spusesem încă de alaltăieri «o inscenare mizerabilă, ...un circ grotesc, un spectacol macabru...» Deci să recapitulăm doar la partea de poliţişti. Unul împuşcat în redacţie, păzea acolo, nici nu scosese arma, nu trăsese niciun foc, altul împuşcat afară în drum, nici acela nu avea armă în mână, era deja împuşcat, căzut la pământ, doar ridicase mâinile deasupra capului în sens de non-combat, predare, ...îndurare. Teroristul i-a pus în schimb un glonte în cap. Alţi poliţişti răniţi, probabil ucişi, dar nu au mai fost daţi publicităţii..., în maşinile de poliţie cu care teroriştii s-au întâlnit pe traseul de fugă, maşinile erau ciuruite, cu toate că din niciuna nu coborâse vreun poliţist să ameninţe, să tragă vreun foc de armă... Iar acum, tocmai coordonatorul echipei de investigaţie, se sinucide doar la puţin timp după ce poliţiştii se întorseseră cu probele de la locul faptei. Unde este ăla de ieri care mă făcea „oligofren” şi celelalte...? Unde sunteţi toţi cu jignirile murdare, cu ofensele gratuite, cu voturile negative...?!

+14 (20 voturi)
alu' pop
11.01.2015, 13:25:46

S-a sinucis? Sau a fost 'sinucis'? Tot asa au disparut toti martorii incomozi si in cazul asasinatului lui Kennedy.

+11 (11 voturi)
Silviu Vasile Dumitrescu
11.01.2015, 13:31:12

Rămăsese unul singur. Singurul care a murit de moarte bună, acum de curând. Nu fusese chiar martor sau participant direct dar era „depozitarul” tuturor secretelor, fiind la acea vreme asistentul lui Lyndon Johnshon – comanditarul acţiunii, la presiunea cercurilor financiare cu mari interese în ”The Big Event”. Cel puţin pentru mine este uimitor cum a rezistat, cum de l-au iertat..., indiferent cât de bine şi-ar fi ţinut gura şi minţile.

+8 (8 voturi)
Claudiu Arseniu
11.01.2015, 13:22:59

Este irelevant ca lucra la cazul ala, daca miine moare unu calcat de masina, chiar merita mentionat? Evident ca dramele personale nu se s-au terminat odata cu atentatul...

+1 (9 voturi)
IulianH
11.01.2015, 13:31:00

Probabil sa sinucis deoarece descoperise adevarul despre atentat si reteaua criminala care se afla in spate, si si-o fi dat seama ca nu are nici o sansa dacă face dezvaluiri probabil deja era luat in vizor de reteaua criminala instigatoare la ura religioasa.

+6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (58)

Modifică Setările