Europa

articolul anterior articolul urmator

Un primar din Italia în vârstă de 78 de ani a demisionat din cauza criticilor că s-a vaccinat anti-COVID-19 înainte de a-i veni rândul

2
7 Mar 2021 18:33:07
Autor: News.ro
Nicolo Nicolosi, edilul demisionar al localităţii Corleone FOTO livesicilia.it
Nicolo Nicolosi, edilul demisionar al localităţii Corleone FOTO livesicilia.it

Primarul localităţii siciliene Corleone şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţie, după ce în ianuarie el s-a vaccinat împotriva coronavirusului deşi nu avea dreptul.

„Am petrecut o noapte albă gândindu-mă la această decizie şi am ajuns la concluzia că este corect să demisionez. Cu toate că insist asupra faptului că am făcut un lucru bun vaccinându-mă şi hotărând să fie vaccinaţi şi consilierii locali”, a declarat Nicolo Nicolosi, în vârstă de 78 de ani, pentru agenţia Ansa.

Presa italiană a scris, sâmbătă, că poliţia îi anchetează pe primar şi pe membri ai consiliului local şi a sesizat parchetul local.

Primăria din Corleone a confirmat pe pagina sa de Facebook că primarul a primit cele două doze de vaccin în 8 şi în 31 ianuarie.

Italia a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului la sfârşitul lunii decembrie, prima etapă fiindu-le rezervată cadrelor medicale şi persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani.

Nicolo Nicolosi şi-a justificat decizia de a se vaccina rapid prin faptul că oamenii politici locali ca el au nevoie de imunizare imediată, la fel ca angajaţii din prima linie a luptei cu COVID-19.

Până în prezent, în Italia s-au administrat aproximativ 5,3 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului. 1,6 milioane de persoane au primit ambele doze.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ion Ionescu
7.03.2021, 18:58:10

(Daca ati mai citit postarea atunci, va rog sa o ignorati) In cartea ‚Biblia Dezgropata’, savantii israelieni ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN au stabilit (cu dovezi incontestabile, stiitifice) că biblia evreilor (Tora) este falsă, faptele descrise în Tora nu au susținere științifică, iar personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Teoriile pe care Finkelstein și Silberman le prezintă în cartea lor relevă că: -Israelienii nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Biblie ca fiind putere regională, era cel mult un MIC regat tribal. -Ierusalimul a fost doar un mic oraș de văcari, fără importantă economică, culturala sau militară și NU capitala glorioasă a unui imperiu." Vă rog să rețineți că -mesajul cărții celor doi savanți israelieni NU este de factură atee, NU contestă existența lui Dumnezeu, ci dimpotrivă! -mesajul cărții Biblia Dezgropată NU este unul anti-creștin, cei doi autori NU contestă Cuvântul Noului Testament. De fapt orice cercetare, a oricărui savant nu poate decât să confirme Cuvântul Noului Testament. -Mesajul cărții NU este unul antisemit. Cei doi autori sunt iubiți și idolatrizați în Israel. *** Cartea poate fi comandata si din Romania (doar in limba engleza), la preturi incepand cu 60 lei. Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

-5 (7 voturi)
Un cititor
7.03.2021, 19:01:12

78 ani !!! Categoria vaccinata fiind peste 80. "si la noi e la fel" !!! "Demisioneaza politicienii la prima greseala ".

Modifică Setările