Europa

articolul anterior articolul urmator

Ungaria va interzice intrarea în ţară a cetăţenilor veniţi din ţări africane, asiatice şi europene clasate în „zona roşie”

2
12 Jul 2020 16:10:05
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ungaria va interzice începând de marţi noaptea accesul pe teritoriul său al rezidenţilor din ţări africane, din cele mai multe ţări asiatice şi unele state europene, Guvernul invocând duminică creşterea cazurilor de coronavirus la nivel mondial, scrie AFP.

Începând de marţi la miezul nopţii, autorităţile de la Budapesta  vor introduce un sistem de cod tricolor şi cetăţenii din ţări clasate în "zona roşie" nu vor putea intra în ţară până la noi ordine.              
 
"Trebuie să ne asigurăm securitatea noastră astfel încât virusul să nu fie adus din străinătate. Rata de infecţie la noi este în scădere şi vrem să rămână aşa", a declarat şeful cabinetului premierului Viktor Orbán, Gulyás Gergely , jurnaliştilor din capitală.
 
Ţările africane şi asiatice, cu excepţia Chinei şi Japoniei, au fost afectate de această nouă măsură. În zona roşie mai sunt Albania, Bosnia, Belarus, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Ucraina, America Centrală şi de Sud, Australia şi Oceania. 
 
Sistemul de clasificare include şi zone "galbene" şi "verzi". Zona "galbenă" cuprinde statele : Bulgaria, Portugalia, Suedia, România, Regatul Unit, Norvegia, Serbia, Rusia, Statele Unite, China şi Japonia.       
 
Listele se vor reactualiza săptămânal, în fiecare şedinţă de guvern de miercuri. 
 
Pentru persoanele care intră în Ungaria din statele clasate în zona "verde", nu există restricţii. Cei care vin din ţări încadrate ca zone "galbene" vor putea intra în Ungaria dacă prezintă documente medicale din care reiese că au rezultate negative la două teste pentru depistarea coronavirusului realizate la diferenţă de 48 de oere, în ultimele 5 zile. 
 
Dacă nu deţin documente medicale, cetăţenii străini - inclusiv românii - vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile sau până când vor prezenta două teste negative de Covid-19, efectuate la diferenţă de 48 de ore.
 

Gergely Gulyás a anunţat că sunt scutiţi de carantină cei care tranzitează Ungaria, cei aflaţi în călătorii de serviciu şi şoferii care transportă marfă, însă şi aceştia trebuie să se supună triajului medical care se va face la fiecare punct de trecere a frontierei.

De asemenea, nu vor fi vizaţi de noile restricţii cei care pot dovedi că au suferit deja de Covid-19 în ultimele şase luni şi participanţii la evenimente sportive internaţionale.     

 
Ungaria, ţară membră a Uniunii Europene cu 9,8 milioane de locuitori, a înregistrat oficial, duminică, 4.234 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 595 de decese. 
 
Săptămâna trecută, invocând un risc sanitar, premierul Viktor Orban a anunţat că Budapesta nu urmează o recomandare a UE care viza ridicarea resricţiilor de călătorie legate de coronavirus pentru un număr mare de ţări din afara Uniunii.       

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Lamuritorul
12.07.2020, 16:24:59

Românii care merg în Ungaria trebuie să intre în carantină minim 48 de ore, baa! DEZVOLTATI SUBIECTUL CU ACCENT PE ROMANI! Offf, orice papleaca face azi jurnalism. Sunteti cel mai apreciat jurnal online, e pacat sa publicati fara a atinge esentialul.

+1 (1 vot)
Lamuritorul
12.07.2020, 16:28:07

Cei care vin din aceste ţări galbene, aici intrand ROMANIA, trebuie să intre în carantină, carantina pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

+1 (1 vot)