articolul anterior articolul urmator

Ungaria - verba non grata

75
16 Apr 2018 10:48:51
Traian Ungureanu
Viktor Orban. FOTO EPA-EFE
Viktor Orban. FOTO EPA-EFE

75 Comentarii

Andras Hofman
16.04.2018, 11:30:13

În sfârșit un articol scris cu înțelepciune și sinceritate! Autorul a pus mâna pe mai multe puncte nevralgice, ,,subiecte taboo,, din UE, din Ungaria, precum și România!

+14 (24 voturi)
GEORGE ADRIAN
16.04.2018, 11:48:27

indiferent de ce se intimpla in acest moment ceea ce ungaria a reusit este firesc la cele ce se intimpla in lume in europa etc. mai ieri cei de la bruxelles luau masuri in ceea ce priveste calitatea mincarii exportate catre tarile de "mina a doua" dupa cum se exprima cineva de la bruxelles si luat la barbunca de presedintele ceh. de ani si ani de zile sintem pieted de desfacere pentru altii care ne mai iau din tara si materia prima pe mai nimic. merkel are un singur suport in ceea ce face anume ca programul de pensii european este amenintat. natalitate zero. pentru asta admit sa intre in tara lor toti pricajitii. orban a propus infiintarea unui stat artificial in libia pentru refugiati. el a spus el a auzit. cui sa covina? natioanlismul trebuie invins si rapus de unde si atacurile fara precedent asupra greciei si celor de pe muntele athos. ortodoxia este nationalista dar nu fascista. ungaria este si catolica si reformata . diferenta fata de prostestantii din tara consta ca la budapesta cind este vorba de tara lor toate culturile religioase se string. priviti la protestantii romani si din afara tarii unde nici nu stiu cine este prim ministru. facuti pe puncte au mizat pe vize americane dat ffiind protestantismul lor. asa ca o ungarie super democrata si ancorata la normele europene ar duce-o sa dispara dupa harta. orban este constient si fie in a fi numit cum doriti de rau el isi apara tara . sa mai amintesc ca securitatea tarii a facut sa nu fie nationlaizate toate resursele? cum or sta cu datoriile externe? 100 de miliarde la romani sa fie mult? putin? acum 30 de ani eram pe zero. este o chestiune de bun simt de perceptie privitor la orban. mi-as dori si eu un "bozgor" a el in romania vinduta si corupta.

+3 (7 voturi)
pathfinder
16.04.2018, 11:55:38

Interesant articolul. Bravos!

+5 (11 voturi)
Lucifer
16.04.2018, 12:02:19

Perţial de acord. Cu amendamentul că Orban mi-ar fi simpatic( ca şi Trump!) dacă nu ar fi maghiar şi vecin al României. Ca vecin al României este şovin, revanşard şi revizionist. Deci, poate fi un conservator naţionalist periculos pentru România, ceea ce îmi aduce aminte de 1940(Diktatul de la Viena). Mi-a plăcut că TRU apreciază "trezirea" lui Macron şi şutul aplicat indirect "progresiştilor". Într-adevăr, zicerea lui Macron este remarcabilă: "Ca Şef al Statului sînt garantul libertăţii de a crede şi de a nu crede, dar nu sunt nici iniţiatorul şi nici promotorul unei noi religii a Statului care să înlocuiască transcendenţa divină cu credo-ul republican.“ Bravo, Macron, poate vei face ca "noua/alta Europă" să revină la identitatea, cultura şi originile ei creştine. Da, mai bine o Europă "conservatoare" decât una "liberal-progresistă"

-1 (19 voturi)
Friend Just
16.04.2018, 12:08:38

Articol absolut bun, de mult n-am vazut o scriere așa de actuală. Bravo Dl. Ungureanu, dați dovadă de o clarviziune ieșită din comun.

+8 (10 voturi)