Europa

articolul anterior articolul urmator

Ungaria, condamnată de CJUE cu privire la încălcarea dreptului european al azilului

6
17 Dec 2020 13:40:42
Autor: News.ro
Premierul ungar Viktor Orban (în prim-plan), în Parlamentul de la Budapesta FOTO EPA-EFE
Premierul ungar Viktor Orban (în prim-plan), în Parlamentul de la Budapesta FOTO EPA-EFE

Ungaria a fost condamnată joi de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) cu privire la faptul că a încălcat dreptul european al azilului prin înfiinţarea unor „zone de tranzit” la frontiera cu Serbia, relatează AFP.

CJUE stabileşte că „limitarea accesului la procedura privind protecţia internaţională, retenţia ilegală a solicitanţilor acestei protecţii în zone de tranzit şi expulzarea îtr-o zonă frontalieră a cetăţenilor unor ţări terţe aflaţi într-un sejur ilegal, fără respectarea garanţiilor cu privire la o procedură de întoatrcere constituie încălcări ale dreptului Uniunii” Europene, anunţă ea într-un comunicat.

Curtea a dispus, în mai, ca Ungaria să elibereze solicitanţii de azil care se aflau în tabere din aceste zone de tranzit la frontiera cu Serbia, stabilind că erau reţinuţi fără motiv.

Guvernul suveranistului Viktor Orban a fost nevoită, astfel, să evacueze aceste tabere.

„Zonele de tranzit” de la Röszke şi Tompa au fost înfiinţate după ce Ungaria a ridicat garduri de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia şi Croaţia, în 2015, în toiul crizei migraţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

stop propaganda
17.12.2020, 13:56:34

UE in forma actuala nici nu merita sa supravietuiasca. Nu dau 2 lei pe proprii cetateni, prioritatea sunt unii din pesterile afganistanului care violeaza animale de ferma.

+5 (7 voturi)
Pontus Euxinus
17.12.2020, 14:56:25

Iata inca o data , dovada clara , ca E.U este in favoarea islamului a invaziei Europei cu aceste populatii violente, anti crestine, care odata ajunse pe pamanturile crestine europene , se dedau la acte barbare de decapitare a populatiei albe crestine europene, la violuri si crime , atrocitati impotriva europenilor. De aceea este necesar ca aceasta structura statala artificiala, sa DISPARA , caci este prin esenta anti europeana, anti crestina, anti familie , adica a acestor valori care au dus la creearea tarilor europene.

+3 (5 voturi)
snake
17.12.2020, 15:13:21

ia -uzi mai! cetateni in sejur ilegal?! wtf? pare se ca orice este ilegal este pe gustul acestor curti ...pai si noi de ce sa mai respectam legile? ha? de ce sa platim taxe si impozite? de ce? pentru ce?

+4 (4 voturi)
Pontus Euxinus
17.12.2020, 15:17:17

pentru ca suntem luati drept prosti, nu doar voi in Europe, ci si noi de peste garla .. Pana intr-o zi ... (nimic nu e fara sfarsit

+2 (4 voturi)
ana_
17.12.2020, 15:56:44

„expulzarea îtr-o zonă frontalieră a cetăţenilor unor ţări terţe aflaţi într-un sejur ilegal, fără respectarea garanţiilor cu privire la o procedură de întoatrcere” Expulzarea unde și întoarcerea unde? Articol talmeș-balmeș. Respectarea cerințelor statului de drept pare să fie legată și de imigranți, cel puțin așa afirmă VOrban și nu înțelegeam de ce. Dar minunata noastră presă nu se ocupă cu astfel de nimicuri, preferă să nu ne spună nimic și să se mire că nu se mai vinde la chioșcuri.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările