Europa

articolul anterior articolul urmator

Ungurii vor primi scrisori de la premierul Orban în care li se explică planul anti-Soros

24
28 Jan 2018 17:29:17
Autor: Viorica Marin
Viktor Orban şi miliardarul George Soros, pe vremea când erau amici
Viktor Orban şi miliardarul George Soros, pe vremea când erau amici

Premierul ungar îi va informa, prin intermediul unor scrisori, pe toţi cetăţenii maghiari cu privire la iniţiativa „Stop Soros”. Viktor Orban scrie în scrisoare că a luat decizia în privinţa acestui pachet de legi în urma rezultatului unanim al consultării naţionale de la sfârşitul anului trecut.

Scopul iniţiativei este acela de a preveni ca Ungaria să devină o ţară de imigranţi. Guvernul va trimite scrisoarea în săptămânile viitoare către toţi cetăţenii maghiari, notează Rador.
 
Conform lui Balázs Hidvéghi, directorul de comunicare al FIDESZ, George Soros cheltuieşte miliarde de dolari pentru influenţarea alegerilor din Ungaria. Balázs Hidvéghi a afirmat într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Budapesta că, potrivit celor mai recente ştiri, György Soros a triplat anul trecut, în SUA, sprijinul pentru lobby-ul îndreptat împotriva Guvernului Orbán. Astfel, Soros a cheltuit într-un an 16 milioane de dolari (4 miliarde de forinţi) pentru activităţile de lobby îndreptate împotriva Guvernului Orbán – a adăugat Hidvéghi.
 
Politicianul proguvernamental a precizat că documentele existente dovedesc faptul că Soros unelteşte împotriva Ungariei la toate nivelurile politicii americane – în Congres, în Senat, în Consiliul pentru Securitate Naţională, în diferite ministere şi prin intermediul senatorilor democraţi „finanţaţi de domnia sa”. „Lobby-ul lui Soros” împotriva Ungariei se desfăşoară în mod asemănător şi la Bruxelles – a comunicat Balázs Hidvéghi.
 
Guvernul Ungariei a elaborat un nou pachet legislativ împotriva migraţiei ilegale. Proiectul de lege, care urmează să fie supus dezbaterii publice îi obligă pe susţinătorii imigranţilor ilegali să îşi înregistreze datele lor personale, precum şi la plata unui impozit de 25% pentru finanţările primite din străinătate, a anunţat ministrul ungar de interne, Sándor Pintér, la o conferinţă de presă susţinută în pauza şedinţei de guvern, de miercuri.
 
Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta, Zoltán Kovács, a numit acest pachet de legi „Stop Soros”. Sándor Pintér a argumentat elaborarea noului pachet de legi prin necesitatea adoptării unor acte normative pe baza cărora să poată fi îndeplinit rezultatul consultaţiei naţionale pe tema migraţiei.
 
Guvernul ungar ar dori ca pachetul de proiecte de legi „Stop Soros” să devină cât mai urgent lege. Măsurile care servesc siguranţei naţionale nu pot fi amânate – afirmat Bence Tuzson, secretar de stat ungar pentru comunicare guvernamentală, în emisiunea informativă de marţi dimineaţă a postului de radio Kossuth. Bence Tuzson a a reafirmat că prin această lege, guvernul vrea să pună capăt activităţii organizaţiilor care organizează şi sprijină imigraţia ilegală.
 
Preşedintele comisiei pentru securitate naţională din parlamentul ungar, Zsolt Molnar, a afirmat joi că-i va trimite o scrisoare miliardarului american George Soros în care îi va cere să-i furnizeze informaţii despre aşa-zisul Plan Soros, transmite MTI.
 
Deputatul Partidului Socialist Ungar (de opoziţie) a precizat că va face public răspunsul primit de la Soros.
 
Anunţul său a survenit după ce mai devreme joi deputaţi ai coaliţiei guvernamentale Fidesz - KDNP (creştin-democrat) au plecat de la o reuniune a comisiei pentru securitate naţională în semn de protest faţă de prezenţa deputatei Bernadett Szel, copreşedintă a partidului de opoziţie LMP (Politica altfel, ecologist), argumentând că aceasta şi formaţiunea ei servesc interesele lui Soros. În consecinţă, şedinţa comisiei a rămas fără cvorum.
 
Vicepreşedintele comisiei pentru securitate din partea Fidesz, Szilard Nemeth, a subliniat că Zsolt Molnar nu s-a consultat cu el în legătură cu planul de a-i scrie lui Soros, gest prin care, a afirmat el, Molnar şi-ar depăşi atribuţiile.
 
Deputatul Adam Mirkoczki, din partea formaţiunii radicale naţionaliste Jobbik, a propus ca la următoarea şedinţă a comisiei, prevăzută pentru 8 februarie, să fie invitat ministrul de interne Sandor Pinter, propunere susţinută de Zsolt Molnar.
 
Acum două săptămâni, preşedintele socialist al comisiei pentru securitate naţională din parlamentul ungar i-a cerut premierului Viktor Orban să se prezinte în faţa acestei comisii cu dovezi că "planul Soros" invocat în repetate rânduri de guvernul pe care îl conduce există într-adevăr.
 
El a declarat într-o conferinţă de presă că, dacă Orban nu va putea dovedi existenţa unui astfel de plan asociat cu miliardarul american, formaţiunile de la guvernare nu ar trebui să se prezinte la alegerile legislative din primăvară pentru că "au livrat publicului ungar minciuni evidente".
 
Molnar a insistat că nu există un "plan Soros" şi că acesta a fost "inventat de maşinăria de PR a (formaţiunii guvernamentale) Fidesz pentru a-i induce pe oameni în eroare şi a le distrage atenţia de la situaţia reală a ţării". 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Kongo-Müller
28.01.2018, 18:55:09

Se stie foarte bine ca Soros si Orban nu sunt compatibili. Soros finanteaza si incurajeaza opozitia sa-l dea jos de pe tron pe Orban, ce sa faca acesta, sa-i multumeasca ?

0 (2 voturi)
Franc Charles
28.01.2018, 19:13:36

Bravo Orban....in timpul asta noi avem un usr asumat progresist, pro imigratie, si un psd care din gura lupta cu diavolul soros si din fapta face blat, prin numirea masonului ivascu inguvern

+2 (2 voturi)
Metoo Gras
28.01.2018, 19:28:51

Nici la trucarea fotografiilor nu vă pricepeți...

-1 (1 vot)
Roman Taranul
28.01.2018, 19:54:37

Acest Orban care a studiat in Anglia pe Banii lui Soros este un NEO - NAZIST ascuns

-2 (4 voturi)
Lupul vinator
28.01.2018, 20:41:57

Orban este un neo-fascist iar Soros a infiintat o ideologie care se numeste globalizare care este la fel de periculoasa si la fel de idealista precum este comunismul sau marxism-leninismul !!! Ce rapid si intelegatori au devenit asa ca prin minune cei de la UE unde bintuie fantomele socialiste si neo-comuniste care si-au gasit scaunele in Parlamentul European !!!!!! Si unde mai pui ca vrea sa extinda prin reforme noi acest globalism !!! Ar fi mai bine sa ne usureze de culturile lor straine de Europa care ne duce in evul mediu ,in loc sa progresam, noi regresam !!!!!!!

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările