Europa

articolul anterior articolul urmator

Uniunea Europeană exercită o opţiune de achiziţie a 150 de milioane de vaccinuri împotriva COVID-19 de la Moderna

1
23 Jun 2021 07:25:27
Autor: News.ro
Vaccin Moderna / FOTO EPA - EFE
Vaccin Moderna / FOTO EPA - EFE

Uniunea Europeană a decis să exercite o opţiune de achiziţie a altor 150 de milioane de vaccinuri pentru Covid-19 de la compania americană de biotehnologie Moderna, a anunţat, marţi, Comisia Europeană, transmite Reuters.

Anunţul vine la o săptămână după ce CureVac, o companie germană de biotehnologie, a declarat că vaccinul său pentru Covid-19, a avut o eficacitate de numai 47% într-un studiu în stadiu târziu, ratând obiectivul principal al studiului şi punând la îndoială posibila livrare a sute de milioane de doze către UE.
 
Dozele suplimentare de vaccinuri ale Moderna vor fi livrate anul viitor, a anunţat Executivul UE într-un comunicat.
 
Vaccinurile fac parte dintr-un contract pentru 300 de milioane de doze, aprobat în februarie, din care jumătate a fost deja comandat de către blocul celor 27 de naţiuni.
 
De asemenea, UE a comandat deja încă 160 de milioane de vaccinuri Moderna în cadrul unui contract iniţial de furnizare, semnat în noiembrie.
 
Comisia a declarat că al doilea contract cu Moderna a fost, de asemenea, modificat pentru a permite achiziţionarea de vaccinuri adaptate la variantele de virus, precum şi de vaccinuri pentru uz pediatric şi rapeluri.
 
O purtătoare de cuvânt a Comisiei a spus că exercitarea opţiunii face parte din strategia UE de a construi un stoc de vaccinuri pentru viitor, care să poată fi utilizat împotriva variantelor şi nu are legătură cu anunţul CureVac.
 
Ca parte a planului său pentru aşa-numitele vaccinuri de nouă generaţie, UE a semnat în luna mai un contract cu Pfizer şi BioNTech, pentru a rezerva până la 1,8 miliarde de doze de vaccinuri până în 2023.
 
Atât vaccinurile Moderna, cât şi cele Pfizer-BioNTech se bazează pe tehnologia ARN messenger.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Davide Isa revine
23.06.2021, 08:33:58

Aici sunt banii dvs...

-6 (6 voturi)
Modifică Setările