Europa

articolul anterior articolul urmator

Uniunea Europeană va limita exporturile de tehnologie în Hong Kong, ca primă reacţie la nouă lege pentru securitate naţională impusă de China

16
25 Jul 2020 06:40:37
Autor: News.ro
Cele 27 de state membre au convenit vineri o serie de sancţiuni, inclusiv restricţii comerciale şi o evaluare a acordurilor cu Hong Kong.
Cele 27 de state membre au convenit vineri o serie de sancţiuni, inclusiv restricţii comerciale şi o evaluare a acordurilor cu Hong Kong.

Uniunea Europeană va limita exporturile de tehnologie în Hong Kong, care ar putea fi utilizată pentru represiune sau supraveghere, potrivit unui proiect de document obţinut de Reuters, aceasta fiind prima reacţie concretă a UE la nouă lege pentru securitate impusă în China în fosta colonie britanică.

”Exprimând ”îngrijorarea serioasă” faţă de nouă lege de securitate naţională imusă de China, cele 27 de state membre au convenit vineri o serie de sancţiuni, inclusiv restricţii comerciale şi o evaluare a acordurilor referitoare la vize convenite cu Hong Kongul.
 
Documentul, susţinut de ambasadorii UE, afirmă că blocul comunitar ”va analiza în continuare şi va limita exporturile de echipamente sensibile şi de tehnologii pentru utilizare în Hong Kong, în special atunci când există susăpiciuni privind utilizarea pentru represiune internă, interceptarea comunicaţiilor interne sau pentru supraveghere cibernetică”.
 
Documentul ar urma să intre în vigoare marţi.
 
Noua lege de securitate nţională adoptată de China pentru Hong Kong pedepseşte subversiunea, secesiunea, terorismul şi ciocnirile cu forţele de ordine cu până la închisoarea pe viaţă.
 
Criticii legii se tem că aceasta va îngrădi drepturile promise teritoriului atunci când acesta a revenit sub controlul Chinei în 1997, inclusiv dreptul de a protesta şi independenţa sistemului de justiţie.
 
Susţinătorii legii spun că aceasta va aduce stabilitate după protestele anti-guvernamentale şi anti-chineze deseori violente izbucnite anul trecut.
 
Uniunea Europeană s-a mai angajat să ”analizeze implicaţiile legii pentru securitate naţională pentru politicile referitoare la azil, imigraţie, vize şi rezidenţă”, arată documentul.
 
UE nu va lansa deocamdată noi negocieri cu Hong Kongul şi va analiza implicaţiile legii pentru securitate naţională asupra acordurilor existentea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

DoaroOpinie!
25.07.2020, 07:25:12

UE va limita exportul de tehnologie in HK, adica in China?! Ce tehnologie?! Rezultatele dezastruoase in combaterea covidului?! Somajul?! Saracia?! UE nu are absolut nicio tehnologie care ar putea concura cu China, nici industriala, nici militara, nici spatiala si cu exceptia CERN nici in domeniul stiintific! UE e cu decenii ramas in urma Chinei pe toate planurile!

-3 (5 voturi)
snake
25.07.2020, 07:25:54

cum de?

Sorin Constantin
25.07.2020, 08:08:00

@ snake..., deci unele țări UE vor reduce exporturile de tehnologie către Hong Kong, adică spre China...Oare tehnlogiile alea au realizate cu niste costuri ? Și dacă nu vor mai fi de vînzare acele tehnologii, oare se vor mai putea realiza alte tehnologii...Acum în UE a venit al-2-lea val de CoVid-19, dacă se supără RP China și va decide să nu mai vîndă în UE echipamente de protecție folosesite de medici, de pacienți ? Cu ce se va proteja UE de atacul CoVid-19, dacă chinezăriile : măștile, halatele, vor rămîne depozitate prin RP China ? Politichia Amerikia Imperialia vrea să izoleze RP China, așa dar ce se va pune în loc ? Nimic, azi producția realizată în Amerikia Imperialia nu poate acoperi ce furnizează RP China în lume, și dacă amerikanismele ar exista în cantitățile necesare, la ce prețuri ar fi cumpărate ? În loc de 0,1$ ar costa poate 100 $ !!! Bugetul amerikakan este falimentat de războiul de ocupare a Afganistanului, administrația amerikakană a renunțat la achiziționarea de avioane F-22, care sînt cele mai cele, opinie amerikakană, dar 300.000.000 $...Față de 100-120.000.000 $ cît e un F-35, iar dacă punem pe taler și un Su-57 care costă 40-50.000.000 $. Putin zice că Su-57 e cel mai cel, între toate de pe lumea asta...Ei dar dacă am mai scrie un J, J-20...chinezăria care are performanțe comparabile cu F-35, și chinezăriile sînt multe și...ieftineeee. Pakistanul le așteaptă, Iranul, la fel...

-3 (3 voturi)
Victor Nagy
25.07.2020, 08:04:41

„ Uniunea Europeană va limita exporturile de tehnologie în Hong Kong, care ar putea fi utilizată pentru represiune sau supraveghere, ” Adică nu vor vinde în China ....... camere de supraveghere (oricum China este cu 3 clase peste vârfurile UE ) ..... petarde , șprey-uri lacrimogene și bastoane . Da ! ? ..... Bine . Asta și pentru că UE are , pe relația cu China , un excedent comercial semnificativ .... nu-i așa ? Și ce vor vinde ? Soia ?

-1 (1 vot)
Sorin Constantin
25.07.2020, 08:12:15

Victor RP China cumpără cereale, de laaaaea cîh, modificate genetic, din Amerikia Imperialia, ca de vreo 15 miliarde $, și mai au chinezii o astfel de ofertă, din Brazilia. UE a realizat niște tehnologii, dacă nu le vînd cine pierde mai mult ? Producătorul ori potențialul client ? Oare alții nu furnizează aceleași tehnologii ?

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările