Europa

articolul anterior articolul urmator

Uniunea Europeană riscă destrămarea, avertizează premierul Franţei

3
21 Jan 2016 15:45:19
Autor: Mediafax
Manuel Valls Foto: AFP
Manuel Valls Foto: AFP

Uniunea Europeană se confruntă cu riscul destrămării în lunile care urmează, din cauza diferitelor crize care o ameninţă, a avertizat, joi, premierul Franţei, Manuel Valls, făcând referire la criza refugiaţilor, la fenomenul terorismului sau la posibila ieşire a Marii Britanii din UE.

„O ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar fi, în mod incontestabil, un lucru rău, un lucru foarte rău“, a declarat Manuel Valls la Forumul Economic de la Davos.
 
Manuel Valls a evocat „toate pericolele care pot duce la o destrămare a proiectului european în lunile care vin“. Printre acestea el a menţionat criza refugiaţilor, terorismul şi intensificarea populismului.
 
Valls a exprimat speranţa privind ajungerea la un acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană în timpul summitului european din februarie, pentru a se evita un Brexit, însă este de părere că ar fi nevoie de „mai mult timp“ ca discuţiile să conducă la o astfel de înţelegere.
 
„Cred că este nevoie de mai mult timp. Discuţiile au început recent. Dincolo de discursuri, trebuie ca acest lucru să poată fi făcut pe baze concrete şi specifice. Franţa doreşte ca un acord să fie posbil, dar, o spun încă o dată, nu în orice condiţii“, a susţinut Valls.
 
Premierul Franţei a participat joi la prânz la o dezbatere pe tema „viitorului Europei“, eveniment la care au fost prezenţi inclusiv şeful Guvernului grec, Alexis Tsipras, şi ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Iris IRIS
21.01.2016, 15:48:43

De asta scriam : schimabti EUROS in USD sau CHF.

mafia mafia
21.01.2016, 18:14:57

O destramati voi, nemernicilor. Cu teroristii pe care ii primiti cu bratele deschise in loc sa ii respingeti!

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
22.01.2016, 02:46:35

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările