Europa

articolul anterior articolul urmator

Urmările G20: Autorităţile germane interzic Indymedia, principalul site al extremei stângi

3
25 Aug 2017 13:56:21
Autor: News.ro
Demonstraţie anticapitalistă din Germania popularizată pe Indymedia FOTO indymedia.org.uk
Demonstraţie anticapitalistă din Germania popularizată pe Indymedia FOTO indymedia.org.uk

Ministerul german de Interne a anunţat vineri interzicerea principalei platforme pe Internet în ţară a extremei stângi şi că a confiscat arme albe într-o percheziţie, măsuri pe care le-a luat în urma unor violenţe în marja summitului G20, relatează AFP.

În cursul unor percheziţii la sediul site-ului linksunten.indymedia.org, la Freiburg (sud-vest), anchetatoriii au descoperit cuţite, bâte, tuburi şi praştii, a declarat pentru presă ministrul de Interne Thomas de Maizière, un apropiat al cancelarului Angela Merkel, care candidează luna viitoare la al patrulea mandat consecutiv.

„Continuarea exploatării site-ului este, începând de acum, o infracţiune penală“, a declarat ministrul, care doreşte să „pedepsească cu forţă extremiştii de stânga susceptibili să fie violenţi în Germania“.

În opinia sa, Indymedia este teatrul „cvasicotidian“ al unor declaraţii pline de ură, propagandei şi unei „asistenţe concrete“ în vederea comiterii unor infracţiuni, de exemplu discutând despre confecţionarea unui cocteil Molotov sau aplaudând incendierea maşinii unui reprezentant al poliiei în faţa locuinţei acestuia.

Forumul a fost deosebit de activ în timpul summitului G20, organizat la începutul lui iulie la Hamburg (nord), servind la organizarea unor manifestaţii, ciocniri dar şi violenţe şi distrugeri în marja acestei reuniuni oficiale.

Creat în 2009, Indymedia a devenit platforma pe Internet cea mai frecventată a extremei stângi şi le permite utilizatorilor ei să posteze anonim.

Un contributor anonim a livrat, spre exemplu, în 2016, datele personale - adresele şi numerele de telefon - a peste 2.000 de participanţi la Congresul partidului Alternativa pentru Germania (AfD, dreapta populistă).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

SpAwN 《♤♡♢♧》
25.08.2017, 15:08:13

Ăsta e apogeul ipocriziei. 😀 Hai că noi nu prea avem, dar dacă acești huligani se manifestă exact la fel în țări în care guvernele nu sunt docile Berlinului,acești oameni sunt numiți generic "manifestanți" sau "protestatari". De ce dracu în țări precum Grecia,Ungaria,Polonia,Turcia sau Rusia se numesc într-un fel,și în Germania,Franța,Belgia,Olanda sau UK în alt fel? La urma urmei actele lor sunt identice,incendiază cu cocteiluri molotov aceleași chestii și pavelele sparg exact aceleași tipuri de ATM uri sau geamuri de bănci. :)) De ce unii sunt numiți protestatari sau manifestanți și ceilalți huligani.?

+1 (1 vot)
freeson freeson4
25.08.2017, 15:31:04

Măi, savushkinilor, ia mai explicați-ne cum e cu marxismul doamnei Merkel! :)

Florin Georgescu
26.08.2017, 07:46:54

Eu sunt de stanga.Nu sunt extremist. Dar as vrea sa fie luate astfel de masuri si impotriva extremei dreapta.Sa fie echilibru. Ca doar nemtii se considera stat civilizat.... Sunta rai extremistii de stanga ??? Sa va fereasca D-zeu de comunism.Ca atunci veti vedea ce inseamna sa aparatibogatasii.Pardon,sa aparati ''drepturile proprietarilor'.

+1 (1 vot)