Europa

articolul anterior articolul urmator

Ursula von der Leyen: Jumătate din populaţia adultă a UE a fost vaccinată cu cel puţin o doză a unor seruri anti-COVID-19

6
10 Jun 2021 16:19:40
Autor: George-Andrei Cristescu
OMS: Dacă o persoană se vaccinează, acest lucru nu înseamnă neapărat că persoana în cauză nu poate să transmită virusul.FOTO EPA-EFE
OMS: Dacă o persoană se vaccinează, acest lucru nu înseamnă neapărat că persoana în cauză nu poate să transmită virusul.FOTO EPA-EFE

Jumătate din populaţia adultă a Uniunii Europene a fost vaccinată cu cel puţin o doză a unor seruri anti-COVID-19, a anunţat joi Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, relatează DPA.

" În Europa, mai mult de 50% din populaţia adultă a primit cel puţin o doză de vaccin", a declarat ea într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

 
Aproximativ 450 de milioane de oameni trăiesc în Uniunea Europeană. 
 
"Chiar mai mult decât atât, până astăzi, 100 de milioane de europeni au fost vaccinaţi cu schemă completă", a adăugat Ursula von der Leyen. 
 
Odată cu creşterea ratei de vaccinare din UE, numărul infectărilor cu noul coronavirus a început totodată să scadă la nivelul blocului european, permiţând ţărilor membre să îşi redeschidă economiile naţionale. 
 
Impactul pozitiv al vaccinării poate fi simţit la nivelul întregului continent. Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a spus că 36 de ţări din această regiune a lumii, în care se află 53 de state, relaxează restricţiile antiepidemice din această săptămână. 
 
Însă a avertizat în legătură cu apariţia unui fals sentiment de siguranţă, argumentând că dacă o persoană se vaccinează, acest lucru nu înseamnă neapărat că persoana în cauză nu poate să transmită virusul. Mai mult, a adăugat el, marile festivaluri şi competiţiile sportive care au loc în zilele şi săptămânile următoare prezintă riscuri suplimentare. 
 
În timp ce alţi experţi au atras atenţia asupra faptului că ritmul campaniilor de vaccinare din alte ţări ale lumii este mult mai lent. Întrucât nu dispun de unităţi de producţie a vaccinurilor, ţările sărace depind în mare măsură de donaţiile care le sunt oferite de statele mai bogate. 
 
Potrivit Ursulei von der Leyen, aproximativ 350 de milioane de doze din cele 700 de milioane de doze produse în UE au fost exportate în peste 90 de ţări. 
 
Însă o mare parte din acele doze au ajuns într-un număr mic de ţări. UE a autorizat un export de 100 de milioane de doze doar către Japonia, de exemplu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Kongo-Müller
10.06.2021, 18:45:35

Jumatate din populatia adulta UE ??? Asta n-o mai cred ! Spor la treaba, si mai lasati propaganda mincinoasa. Mai bine faceti reclama mai multa ca sa-i convingeti pe cei din mediul rural, care nu prea se inghesuie la intzepat.

+2 (4 voturi)
Florescu Constantin
10.06.2021, 22:45:24

Dupa un an de "Poarta masca, masca iti face si drege , stai acasa in siguranta, 3000 de noi cazuri....." sa o credeti voi ca va mai ia cineva de seriosi.

-4 (10 voturi)
Davide Isa
11.06.2021, 07:07:42

ursula este total compromisa si trebuie demisa urgent.

-5 (5 voturi)
Davide Isa
11.06.2021, 08:23:22

https://acidmedia.ro/alt-fel-de-resetare-crestinism-si-covidism-2/ Vor continua să repete minciuna colosală că „vaccinul e sigur și eficient” sau că ar fi „singura cale de stopare a pandemiei” și „de revenire la normalitate”. Vor inventa a doua, a treia, a nu știu câtă „tulpină”, al nu știu câtelea „val”, ca să prelungească perpetuu Marea Spaimă și pseudopandemia. O vor face, la fel ca până acum, cu ajutorul infernalei mașinării comuniste OMS-China, COVAX, Banca Mondială, FEM, BigTech, Big Media, Big Money. Tot înainte, spre wuhanizarea [distrugerea] totală a Occidentului creștin, sinonim cu Civilizația, care fără Libertate nu poate exista.

-5 (5 voturi)
Ce ar spune Isus
11.06.2021, 09:30:19

Postacel Davide Isa, vad ca esti orbit de pasiunea antivaxx care iti consuma creierasul, si ai omis o parte esentiala a articolului de fake news pe care il promovezi: ========= Când vă e frică, nu disperați, țintiți spre ceruri, cu gândul la pacea lumii viitoare. Pe scurt, puneți-vă în acord cu Dumnezeu pe lumea asta, în viața asta, și, dacă ați ratat, creștinați-vă. Pentru că aici și așa, pe lumea și în viața asta, începe salvarea. Știu, e greu, dar trece. Eternitatea, în schimb, nu trece și e mult mai grea (decât vă imaginați) dacă ratați Calea. Pentru asta Isus s-a lăsat ucis de oameni, a înviat și s-a înălțat la ceruri acum două mii de ani: ca să nu uitați și să nu ratați. Șocant, nu-i așa? Suportul publicului nostru, inclusiv cel financiar, este esențial pentru menținerea și dezvoltarea paginii ACIDmedia. Orice donație este binevenită. Vă mulțumim! ======== Pune mana si doneaza, lasa troleala. Si mergi la church, si pupa icoanele.

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările