Europa

articolul anterior articolul urmator

Ursula von der Leyen este noua şefă a Comisiei Europene

30
16 Jul 2019 20:39:33
Autor: Ion Gaidau
Ursula von der Leyen FOTO EPA EFE Patrick Seeger
Ursula von der Leyen FOTO EPA EFE Patrick Seeger

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a fost validat marţi, cu 383 de voturi pentru, la conducerea Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen, în vârstă de 60 de ani, este noua şefă a Comisiei Europene. O apropiată a lui Merkel, von der Leyen a fost validată cu 383 de voturi pentru - nouă voturi peste pragul necesar -, 22 de abţineri şi 327 de voturi împotrivă. Rezultatul votului a fost anunţat de noul preşedinte al Parlamentului European, italianul David Sassoli.

Noua şefă a Comisiei Europene promite o poziţie fermă în privinţa statul de drept, egalitate de gen între comisarii din echipa sa şi triplarea bugetului pentru programul Erasmus.

Cine este Ursula von der Leyen, noua şefă a Comisiei Europene
 
Von der Leyen va prelua mandatul la 1 noiembrie, odată cu retragerea actualului preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. Ea devine astfel prima femeie aleasă la conducerea Executivului comunitar.
 

„Vrem multilateralism. Vrem comerţ corect. Apărăm ordinea bazată de reguli. Pentru că ştim că este mai bine pentru noi toţi“, a declarat von der Leyen în discursul susţinut în Parlamentul European pentru apărarea candidaturii.

Ea a mai afirmat că, în primele 100 de zile de mandat ca preşedintă a Executivului comunitar, va propune o legislaţie prin care Europa să devină „primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor la orizontul lui 2050“.

Referitor la Brexit, Ursula von der Leyen s-a declarat „pregătită“ pentru o nouă amânare a acestuia faţă de data stabilită, 31 octombrie.

Într-o primă reacţie după anunţarea rezultatului, von der Leyen a declarat că este în faţa unei mari responsabilităţi şi că munca ei începe din acest moment. Ea a mai spus că are drept obiectiv o Europă unită şi puternică.

Acum cinci ani, luxemburghezul Jean-Claude Juncker a fost ales preşedinte al Comisiei Europene cu 422 de voturi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Adrian Foangǎ
16.07.2019, 20:43:31

Cu tanti asta o sa rupa norii UE. Multilateralism, auzi al ea!

+4 (8 voturi)
silent warrior
16.07.2019, 21:31:37

Felicitari Ursula ! Sper sa fii o naravasa , ca Prodanca si sa ii tragi un pumn in falca Danciloaiei in plin Parlament European. Sa te stie de sefa . Nu ca limbistul ala de Timmermans care i-a lasat sa faca ce vor.

-6 (12 voturi)
Fifi Înaripatou
16.07.2019, 20:52:34

Excellent choice for all open-minded Europeans, not so much for the racist Rumanians!!..

-11 (17 voturi)
G. Andrei
16.07.2019, 21:24:32

Lucru care mă bucură în această chestiune e faptul că partidele celor 3 litere nefaste: D,P,S au luat-o în freză. Lafel ca PSD care se opune votului doamnei Köveși și nătărăii de la SPD cu toate că sunt parteneri de coaliție cu CDU/CSU s-au opus alegerii domnei von der Leyen. Să-i urăm suces în activitatea ei doamnei Ursula von der Leyen.

0 (4 voturi)
Alexa Alexandru
16.07.2019, 21:37:03

Democrație ??? De ce trebuie să votăm pentru Europa ??? Un candidat care este criticat și scuipat în propria lor țară devine acum președinte al Parlamentului European. Nici măcar Merkel nu a votat în favoarea ei. Ușa pentru migranți este din nou larg deschisă iar noile impozite sub numele de mediu sunt gata, omul de rand va plăti factura. Ursula este o calamitate pentru noi ... mai mulți migranți care vor intra în Europa ... vocile critice vor fi acoperite ... în Germania oamenii obișnuiți sunt bolnavi și obosiți de a mai fi numiți dezastrul Europei ... nimeni nu o vrea cu excepția propriul partid. Sfarsitul total al Europei. 1 miliard de "refugiați" se află pe blocurile de start. Distrugerea a ceea ce a ramas din cultura noastră! Desigur, ea nu este persoana care ar putea salva Europa cu o politică puternică și clară, dar asta era de așteptat.

+2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (30)