Europa

articolul anterior articolul urmator

Vaccinarea anti-COVID, obligatorie pentru personalul sanitar din Ungaria. Când va intra în vigoare hotărârea

2
31 Jul 2021 11:47:54
Autor: News.ro
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Ordonanţa guvernamentală prin care administrarea primelor două doze de vaccin anti-COVID va deveni obligatorie pentru tot personalul sanitar în Ungaria intră în vigoare la jumătatea lunii august, anunţă MTI. Administrarea celei de-a treia doze de vaccin nu va fi obligatorie pentru personalul sanitar.

Ordonanţa guvernamentală va intra în vigoare la data de 15 august, iar cei care lucrează în domeniul sănătăţii vor avea la dispoziţie 15 zile pentru a începe vaccinarea, a declarat Ágnes Galgóczi, şeful departamentului de epidemiologie din cadrul Centrului Naţional pentru Sănătate Publică.

Galgóczi a explicat că vaccinarea este obligatorie pentru toţi cei care lucrează în domeniul sănătăţii şi nu s-au vaccinat încă: pentru cei care furnizează servicii de îngrijire de bază, cei din ambulatorii, cei din spitale, cei de pe ambulanţă, cei din industria farmaceutică, cei care furnizează servicii de transport pentru pacienţi – indiferent că lucrează în sistemul de stat sau în sistemul privat. În plus, vaccinarea este obligatorie şi pentru toţi cei care lucrează în cadrul instituţiilor de servicii sociale.

Vaccinarea este obligatorie şi pentru toţi cei care doresc să se angajeze în acest domeniu; după angajare, personalul are la dispoziţie 15 zile pentru a se prezenta în vederea administrării primei doze, a spus şeful departamentului de epidemiologie.obl

Galgóczi a subliniat că vaccinarea celor din domeniul sanitar este importantă atât în vederea protejării sănătăţii proprii, cât şi în vederea protejării sănătăţii pacienţilor. Oficialul a specificat, de asemenea, că administrarea celei de-a treia doze nu va fi obligatorie pentru personalul sanitar.

`Al patrulea val al epidemiei este foarte aproape, însă cu vaccinarea şi cu respectarea regulilor de igienă putem trece mai uşor prin acesta”, a specificat Ágnes Galgóczi.

Deşi numărul cazurilor din Ungaria este unul mic, numărul de îmbolnăviri creşte de la săptămână la săptămână, iar cantitatea de material ereditar provenit de la coronavirus creşte în apele uzate, a adăugat Galgóczi.

Despre administrarea unei a treia doze, specialistul a spus că aceasta este recomandată în primul rând celor care fac parte dintr-o grupă cu risc crescut, aşadar vârstnicilor, celor cu boli cronice şi pacienţilor care au un sistem imunitar slăbit. Administrarea celei de-a treia doze poate fi solicitată la 4-6 luni de la a doua doză.

La data de 1 august, în Ungaria, va fi demarată o nouă campanie de vaccinare a celor cu vârsta de peste 60 de ani: medicii de familie şi voluntarii vor contacta personal vârstnicii care nu s-au imunizat până acum. Vaccinarea va fi posibilă atât la domiciliul persoanei, cât şi la cabinetul medicului de familie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Davide Isa revine
31.07.2021, 12:40:42

Pai daca e de dat exemple si de copiat, copiati doar ce-i mai rau si de la mafioti ca voi, leprelor. De ce nu dati exemple de tari ca Olanda unde e lumea libera?! Sau Slovenia si Norvegia?!

-25 (27 voturi)
freeson freeson4
31.07.2021, 18:46:28

Păi... Ce? Nu e libertate în Ungaria? 🙂 Nu se poate, monșer! Au zis și la Duna TV, și la Russia Today că e libertate de dă și peste!

+25 (25 voturi)
Modifică Setările