Europa

articolul anterior articolul urmator

Valladolid: 15 români au furat peste 3 tone de ananas

0
12 Nov 2010 13:14:35
Autor: adevarul
Ananasul furat de români a fost recuperat Foto: nortecastilla.es
Ananasul furat de români a fost recuperat Foto: nortecastilla.es

Cei cinsprezece conaţionali au fost prinşi de poliţie în cadrul a două operaţiuni distincte, trei fiind reţinuţi marţi, iar restul de 12 fiind arestaţi ieri.

O patrulă a Gărzii Civile a oprit ieri o coloană de şase autoturisme în poligonul industrial din Mojados (Valladolid), în care au găsit o cantitate de 2,87 tone de ananas. Şoferii maşinilor nu au putut să răspundă întrebărilor poliţiştilor privind provenienţa cantităţii uriaşe de fructe, informează Adevarul.es.

Poliţiştii i-au arestat pe toţi cei aflaţi în cele şase autoturisme, 12 cetăţeni români, din care unsprezece bărbaţi şi o femeie. Odată începută investigaţia pentru a afla de unde a fost furată marfa, poliţiştii au descoperit că proprietarii unei plantaţii de ananas din Matapozuelos, un sat din apropiere de Mojados, au reclamat furtul a 1,4 tone de ananas, jumătate din cantitatea găsită în autoturismele românilor. Garda Civilă continuă ancheta, pentru a determina de unde a fost furată celalaltă jumătate a cantităţii de fructe.

Cultivatorii de ananas au cerut Poliţiei vigilenţă sporită la începutul campaniei de recoltare

Arestarea celor 12 români se adaugă unei alte operaţiuni cu acelaşi deznodământ, în cadrul căreia au fost arestaţi, marţi, alţi trei cetăţeni români, de către Garda Civilă din Boecillo (Valladolid). Aceştia aveau în maşină 400 de kilograme de ananas furat, ceea ce duce totalul cantităţii de fructe sustrase în această săptămână la 3,27 tone iar numărul arestaţilor de naţionalitate română la 15.

În plus, tot în această săptămână, poliţiştii au găsit alte 3,6 tone de ananas furat într-un depozit abandonat, fără a da însă de urma celor care au ascuns fructele acolo.

Operaţiunile Gărzii Civile au fost iniţiate ca urmare a cererii Asociaţiei Proprietarilor Agricoli din Valladolid şi a Asociaţiei Cultivatorilor de Ananas care au cerut în urmă cu o săptămână subdelegatului Guvernului, Cecilio Vadillo, o vigilenţă sporită a poliţiştilor în aceste prime zile ale campaniei culesului fructelor, dat fiind că este o perioadă în care, şi în ceilalţi ani, furturile de ananas se intensificau. În ultimele două săptămâni s-au înregistrat furturi de ananas în La Parrilla, Portillo, Mojados şi Castronuno, conform datelor Gărzii Civile.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările