Europa

articolul anterior articolul urmator

Vălul islamic, interzis în Danemarca

20
31 May 2018 15:33:07
Autor: News.ro
FOTO AFP
FOTO AFP

Danemarca s-a alăturat mai multor ţări europene care au interzis purtarea vălului islamic precum niqab-ul sau burka, decizie condamnată de organizaţiile pentru drepturile omului, care consideră că adoptarea unei legi în acest sens nu era „nici necesară şi nici potrivită“, scrie The Guardian.

Parlamentarii danezi au aprobat cu 75 de voturi „pentru“, 30 „împotrivă“ şi 74 de abţineri legea prezentată de coaliţia de guvernare de centru-dreapta. Guvernul susţine că legea nu ţinteşte o religie anume şi nu interzice eşarfele, turbanele sau pălăria tradiţională evreiască.

Cei care încalcă legea care va intra în vigoare de la 1 august vor risca o amendă de 134 de euro.

Austria, Franţa şi Belgia au legi similare. 

Gauri van Gulik, directorul pentru Europa al Amnesty International, a declarat: „Toate femeile ar trebui să fie libere să se îmbrace cum doresc şi să poarte haine prin care îşi exprimă identitatea şi credinţele. Această interdicţie va avea un impact negativ în special asupra femeilor musulmane care doresc să poarte burka sau niqab-ul. Dacă scopul acestei legi a fost să protejeze drepturile femeilor, atunci eşuează lamentabil. În schimb, legea incriminează femeile pentru felul în care se îmbracă şi astfel încalcă libertăţile pe care Danemarca susţine că le protejează“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Stefan din Nord
31.05.2018, 15:52:31

Un prim pas micut spre normalitate Pasul cel mare ar fi daramarea cuiburilor unde se intalnesc si se radicalizeaza ,moscheile .

+8 (8 voturi)
Iris IRIS
31.05.2018, 16:29:14

Bravo Danemarca numai ca sa nu fie peste 10 ani viceversa ! Cateva femei daneze care mai raman in viata sa fie obligate sa poarte valul islamic. Isus Christos ne va ajuta sa nu se intample acest lucru.

+1 (7 voturi)
Adrian Dinu
31.05.2018, 16:03:15

Interzicerea burka are si o conotatie de securitate, nu poti fi ascuns in spatele unui cearceaf negru. Dar va rog sa urmariti cum sar in sus asa zisele organizatii pentru drepturile omului. Practic, aceste organizatii neo-marxiste, duc in derizoriu insasi notiunea de drepturile omului sarind ca oparite in apararea unor astfel de drepturi.

+7 (9 voturi)
un motan intransigent
31.05.2018, 16:11:08

Sper ca danezii sa-si vina-n fire si sa nu interzica si centura cu dinamita , accesoriu cu specific folcloric . Toate au o limita !

+8 (8 voturi)
Senza Nome
31.05.2018, 16:28:24

Prea și-au luat-o in cap musulmanii din Europa, trebuiesc aduși cu picioarele pe pământ.

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările