Europa

articolul anterior articolul urmator

Varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă în Europa. Ce spun reprezentanţii Centrului European pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor

1
26 Jul 2021 17:06:02
Autor: Maria Ţaga
Din aceste 19 ţări, proporţia mediană a tuturor secvenţierilor genetice au arătat că procentul variantei Delta în cazurile analizate a fost de 68,3%
Din aceste 19 ţări, proporţia mediană a tuturor secvenţierilor genetice au arătat că procentul variantei Delta în cazurile analizate a fost de 68,3%

Varianta Delta a coronavirusului a devenit tulpina dominantă în majoritatea Europei, a anunţat, luni, Centrul European pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor (ECDC).

Datele raportate către filiala europeană a OMS şi ECDC arată că între 28 iunie şi 11 iulie varianta Delta a fost dominantă în majoritatea, mai precis 19 ţări din cele 28 care au raportat suficiente informaţii privind secvenţierea genetică, scrie hotnews.ro.

„Suntem departe de a fi scăpat de pericol ce priveşte pandemia şi, din păcate, vedem în numeroase ţări din regiunea noastră o creştere semnificativă a numărului de cazuri asociate de răspândirea variantei Delta foarte transmisibilă a coronavirusului. În pofida eforturilor enorme ale statelor membre de a vaccina persoane din întreaga regiune, milioane de oameni sunt în continuare nevaccinaţi şi, prin urmare, în riscul de a ajunge în spital. Vestea bună este că datele arată clar că vaccinarea în regim complet reduce semnificativ severitatea bolii şi numărul deceselor”, a declarat Hans Kluge, directorul biroului european al OMS.

OMS şi ECDC îndeamnă grupurile prioritare, precum vârstnicii, persoanele ce suferă de boli cronice şi angajaţii din domeniul sanitar să se vaccineze împotriva COVID-19 pentru a se proteja.

„Trebuie să rămânem în continuare vigilenţi şi să ne folosim de bun simţ pentru a preveni răspândirea virusului. Aceasta înseamnă vaccinarea cu schema completă cât mai repede şi respectarea distanţării fizice, spălatului pe mâini, evitarea spaţiilor aglomerate şi purtarea măştii atunci când este necesar”, a declarat şi Andrea Ammon, directorul ECDC.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Marius Dumitru
26.07.2021, 22:05:40

Delta este contagioasă dar vine cu spitalizări și decese mult mai puține. Dovadă clară că selecția naturală funcționează și că virusul se adaptează la om că doar nu e programat să se sinucidă. Paradoxal, această scădere a letalității dpdv medical coincide cu paroxismul delirant al politrucilor care se obisnuiseră cu starea de alertă și cu afacerile și vor să dea ca Macron o ultimă lovitură să scape de vaxxinurile cumpărate inutil pe stoc că doar și-au tras comisioanele iar turma vaccinată va fi forțată să se vaccineze cu doza 3, doza 4 cine știe cand e supradoză și crapă careva și apoi se vor trezi numai.

-6 (6 voturi)
Modifică Setările