Europa

articolul anterior articolul urmator

Viktor Orban le prezintă scuze, în scris, partenerilor săi din cadrul PPE, pentru a evita excluderea Fidesz

25
14 Mar 2019 13:40:32
Autor: News.ro
Viktor Orban FOTO AFP
Viktor Orban FOTO AFP

Premierul ungar Viktor Orban a prezentat scuze - în scris - partenerilor săi din cadrul Partidului Popular European (PPE), cu scopul de a evita expulzarea partidului său, Fidesz, din grupul conservator în Parlamentul European (PE), relatează Reuters.

El le-a scris mai multor lideri ai partidelor care fac parte din PPE, pentru a-şi cere scuze pentru declaraţii pe care le-a făcut şi care ar ar putea fi considerate ofensatoare la adresa politicii Uniunii Europene (UE) în domeniul migraţiei.
 
Însă el nu revine asupra ei şi nu-şi retractează poziţia.
 
Potrivit unei copii a scrisorii adresate liderului politic belgian Wouter Beke, preşedintele CD&V (creştin-democraţi flamanzi) - pe care Reuters precizează că a obţinut-o -, Viktor Orban îi cere să revină asupra propunerii sale de excludere a Fidesz din PPE.
 
Un purtător de cuvânt al Guvernului ungar a precizat că premierul le-a trimis scrisori asemănătoare liderilor celor 13 formaţiuni din PPE care cer ca el şi Fidesz să fie daţi afară din grupul parlamentar european.
 
În scrisoarea sa, Orban apreciază că o excludere a Fidesz nu este soluţia potrivită la disensiuni pe tema politicii migraţiei. Poziţia Ungariei în acest subiect, subliniază el, rămâne însă neschimbată - şi anume apărarea culturii creştine în Europa.
 
Premierul populist şi suveranist ungar şi-a lansat campania în alegerile europene înţesând străzile Budapestei cu afişe prin care îi acuză pe preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker şi pe miliardarul american de origine ungară George Soros de faptul că ar complota în vederea atragerii a şi mai mulţi migranţi musulmani în Europa.
 
PPE, cel mai important grup în cadrul PE, a anunţat că problema unei eventuale excluderi a Fidesz urmează să fie dezbătută la 20 martie.
 
În opinia lui Manfred Weber, care candidează la preşedinţa CE, discursul eurosceptic al lui Orban aduce atingere valorilor fundamentale ale PPE.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Păcală
14.03.2019, 14:05:45

Un politician cu caracter și care își apără națiunea creștin democratică, cum puțini mai există în Europa! Bravo Orbán, iar ai dat dovadă că ești mult deasupra "politicienilor de elită" din Europa!

+1 (9 voturi)
herr v.6.01
14.03.2019, 14:35:18

Pacalici "Tare" de tot Orbanu' tau. Cedeaza in fata ultimatului brucsellez. Deci pancardele le-a dat jos, scuze publice si-a cerut. Mai ramane un punct de indeplinit din To Do List transmisa de PPE. Sa redeschida universitatea "sororista"...

-1 (7 voturi)
Lucifer
14.03.2019, 14:05:50

Aha, l-au îngenuncheat şi pe cocoşelul ăsta obraznic! Urmează cocoşelul Dragnea, dar ăsta va fi făcut friptură de DNA....

-4 (10 voturi)
Păcală
14.03.2019, 14:16:16

Lucifer Unde vezi tu aici îngenuncheare? Ia făcut "idioți utili"(nu prea elegant, dar adevărat, din păcate)pe ăia care într-adevăr ii îngenunchează lui Șoroș, iar acum și-a cerut scuze, ca un politician gentleman și domn, nu ca țărănoii din RO și Bruxelistan! (excepția întărește regula) În ceea ce privește RESTUL CONFLICTULUI, NU EXISTĂ COMPROMISE, sau nu știi să citești?

+3 (9 voturi)
Lucifer
14.03.2019, 14:25:58

Maghiarii s-au săturat de democraţie şi vor nazism-fascism. A mai fost odată unul Bela Kun care vroia comunism, noroc cu România care a scăpat Hungaria de el în 1919. Poate va fi cazul şi în 2019, cine ştie?

-4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (25)