Europa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Aeroportul de la Catane a fost închis în urma erupţiei vulcanului Etna

0
16 Dec 2013 12:11:41
Autor: Viorica Marin
Erupţie a vulcanului Etna
Erupţie a vulcanului Etna

O erupţie a vulcanului Etna din Sicilia a antrenat închiderea aeroportului de la Catane, situat în apropiere, din cauza coloanelor de cenuşă, a anunţat o sursă aeroportuată, relatează AFP.

Douăzeci şi două de zboruri cu plecare de la Catane au fost anulate, iar 26 de zboruri care urmau să sosească au fost direcţionate către alte destinaţii. Aeroportul de la Comiso, situat în aceeaşi regiune, a fost de asemenea închis.

Compania Sac, care administrează aeroportul, a anunţat într-un comunicat că ”direcţia şi intensitatea rafalelor de vânt” arăta că cenuşa prezenta un risc pentru zboruri, motiv pentru care a închis spaţiul aerian. Compania a anunţat că urma să efectueze o nouă analiză luni dimineaţa.

Erupţii ale Etnei, un vulcan activ, sunt frecvente, însă ultima, care a început sâmbătă, este cea mai intensă din ultimele trei luni.

Lava care s-a scurs pe un versant al vulcanului este vizibilă de la Catane şi Taormine, un oraş istoric şi o staţiune balneară frecventată. Trei seisme de slabă intensitate au fost înregistrate în zona vulcanului duminică.



 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările