Europa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Avertismentul naturalistului britanic David Attenborough cu privire la schimbările climatice: „Momentul crizei a venit”

9
17 Jan 2020 12:42:22
Autor: Ştefana Radu
Sir David Attenborough avertizeaza ca lumea trebuie sa ia masuri urgente pentru contracararea crizei climatice FOTO Getty Images
Sir David Attenborough avertizeaza ca lumea trebuie sa ia masuri urgente pentru contracararea crizei climatice FOTO Getty Images

Naturalistul şi realizatorul de televiziune britanic David Attenborough a avertizat, în cadrul unui interviu acordat BBC, că „momentul crizei a venit”, referindu-se la schimbările climatice.

Potrivit renumitului naturalist, omenirea „a amânat măsurile an după an”. „Chiar în timp ce vorbesc acum, sud-estul Australiei este în flăcări. De ce? Pentru că temperaturile Pământului cresc”, a afirmat el.
 
Comentariile au fost făcute în timpul unui interviu pentru BBC News, cu ocazia lansării unei serii de materiale pe tema schimbărilor climatice care vor fi difuzate de postul de televiziune britanic pe parcursul acestui an.
 
Oamenii de ştiinţă susţin că schimbarea climatică este unul dintre motivele din spatele incendiilor devastatoare din Australia: alţi specialişti includ şi managementul pădurilor şi fenomentele naturale ale climei.
 
Attenborough a declarat pentru sursa citată că este „o absurditate palpabilă” ca unii politicieni şi comentatori să sugereze că incendiile din Australia nu au legătură cu faptul că lumea devine din ce în ce mai fierbinte. „Ştim foarte bine” că activitatea umană este în spatele încălzirii planetei, a spus el.
 

La ce se referă David Attenborough când spune „momentul crizei”?

 
Naturalistul subliniază faptul că desi specialiştii în climă ştiu din ce în ce mai clar că este nevoie de un răspuns rapid, ritmul negocierilor internaţionale este extrem de lent.
 
Cele mai recente discuţii – de la Madrid, de luna trecută – au fost catalogate ca dezamăgitoare de către Secretarul General al ONU şi mai multe guverne naţionale.
 
Deciziile asupra unor probleme-cheie au fost amânate şi mai multe state, inclusiv Australia şi Brazilia au fost acuzate că încearcă să scape de angajamentele lor.
 
„Trebuie să înţelegem că acesta nu este un joc. Aici nu este vorba despre a avea o dezbatere drăguţă, argumente şi după aceea ajungerea la un compromis. Aceasta este o problemă urgentă care trebuie rezolvată, mai mult, ştim cum să o facem – ăsta este paradoxul, faptul că refuzăm să facem paşii care ştim că trebuie făcuţi”, a mai adăugat Attenborough.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Ghe Stoian
17.01.2020, 15:16:02

ASA ESTE !

+4 (4 voturi)
Smeritu Pahomie
17.01.2020, 16:38:23

PAMANTUL VA ARDE asa cum scrie la Apocalipsa.

+1 (3 voturi)
CipsiDale
17.01.2020, 16:34:24

David Attenborough = o voce inconfundabila, un narator superb.

+5 (5 voturi)
Petru Onisim
17.01.2020, 18:17:09

. . . . și are 93 de ani(născut în 1926).

+2 (2 voturi)
miron miron
17.01.2020, 23:46:23

Sir David Attenborough are dreptate. Ma uimeste indiferenta si amatorismul liderilor politici de rang inalt din toate tarile. Se cheltuiesc trilioane de dolari pentru inarmare si se aloca sume derizorii pentru protectia mediului. Cred ca aceasta indiferenta vine de la lipsa de intelegere a fenomenului de incalzire globala si a precolului care ne paste. Putin spune ca

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările