Europa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Două nave ruseşti care au atacat remorcherul ucrainean în Marea Neagră s-au lovit apoi între ele

12
26 Nov 2018 18:46:07
Autor: George-Andrei Cristescu
Momentul coliziunii dintre nava rusească şi remorcherul ucrainean
Momentul coliziunii dintre nava rusească şi remorcherul ucrainean

După acţiunea în forţă navelor ruse asupra celor ucrainene în Marea Neagră în Strâmtoarea Kerci, internauţii ucraineni au depistat că cele două ambarcaţiuni ruseşti „Izumrud” şi „Don” s-au lovit între ele. O confirmare că cele două vase maritime ruseşti s-au ciocnit între ele se regăseşte şi în înregistrările publicate de Statul Major al Ucrainei, unde comandantul de pe „Don” confirmă pentru superiorii săi că a avut loc un „contact” cu „Izumrud”.

Portalul dialog.ua, preluat de deschide.md scrie că în timp ce nava „Don” a început manevra de coliziune cu remorcherul ucrainean „Ianî Kapu”, vasul ucrainean a rămas în urmă pe partea dreaptă. Tot pe aceeaşi parte, paralel, se deplasa alt vas rus, „Izumrud”. Astfel, după ce a lovit remorcherul ucrainean, „Don”, având viteză, a intrat în cealaltă navă rusă, „Izumrud”.
 
Coliziunea dintre cele două nave ruseşti nu a apărut în înregistrarea video care face înconjurul lumii - atunci când „Don” loveşte din plin remorcherul ucrainean, chiar dacă impactul cu „Izumrud” a avut loc la câteva minute de la prima ciocnire. 
 
Mai mult decât atât, căpitanul navei „Don” este slăvit de superiori pentru imaginile video şi emoţiile exprimate în acel clip, menţionând că: „deja te arată la toate canalele TV”
 
Din pozele publicate de internauţii ucraineni se vede că nava care aparţine „pazei de coastă” a Federaţiei Ruse „Izumrud”, este serios avariată în partea dreaptă. Autorităţile ruse au încercat să astupe gaura făcută de „Don”, acoperind-o cu o bucată de carton, dar din poze reiese că nu prea le-a reuşit.
 
Marele stat Major al Ucrainei a publicat mai multe înregistrări audio dintre comandantul de pe vasul rus „Don” cu superiorii săi. La un moment dat, căpitanul recunoaşte că a avut un contact serios cu cealaltă navă rusă „Izumrud”:
Comandantul de pe nava Don:  „Ne-am ciocnit serios cu „Izumrud”
 
Superior:  „Între voi?”
 
Comandantul de pe nava Don: „Da”.
 
Până acum, autorităţile ruse nu au scos niciun cuvânt despre ciocnirea dintre cele două nave ruse care a avut loc în timpul „operaţiuni” din Strâmtoarea Kerci, cu scopul, potrivit părţii ruse, de a nu lăsa vasele ucrainene să navigheze în apele Federaţiei Ruse. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc că au încălcat legile maritime internaţionale duminică, după ce autorităţile ruse au încercat să oprească două nave de luptă şi un remorcher din Ucraina să navigheze în jurul Crimeei în drumul spre un port ucrainean.
 
Şase marinari ucraineni, potrivit, Kievului, trei potrivit Moscovei, au fost răniţi în urma incidentului. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

bla Bla
26.11.2018, 18:53:37

de fapt exersau capturarea pe viitor a invitatilor nepoftiti !

-1 (1 vot)
_wakki m
26.11.2018, 19:00:26

exersau lupta cu oile și cu uleiul de baie

+1 (5 voturi)
Popa Pius
26.11.2018, 18:53:53

Vodka cu etnobotanice...

+1 (5 voturi)
Lucifer
26.11.2018, 19:35:10

Ehe, dacă venea nava noastră plină cu oi ar fi scufundat toate navele ruseşti....

+3 (5 voturi)
Ivan Turbinca
26.11.2018, 22:02:01

Oi in Romania?Pai, cineva spunea ca au ramas doar berbeci!-:))))

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările