Europa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Eurodeputata franceză Nathalie Loiseau, favorabilă primirii lui Edward Snowden în Franţa, îi cere lui Emmanuel Macron să-i acorde azil

22
16 Sep 2019 21:09:09
Autor: News.ro
Nathalie Loiseau FOTO AFP
Nathalie Loiseau FOTO AFP

Eurodeputata LREM Nathalie Loiseau s-a declarat luni în favoarea primirii în Franţa a avertizorului de integritate american Edward Snowden, care ”a adus un serviciu umanităţii”, şi i-a cerut sâmbătă lui Emmanuel Macron să-i acorde azil, relatează AFP.

”Absolut”, a răspuns, la France Inter, fostul cap de listă al majorităţii prezidenţiale în alegerile europene, atunci când a fost întrebată dacă este în favoarea acestei primiri. 

 
Ea a precizat, însă, că Oficiul Protecţiei Regugiaşilor (Ofpra), ”o agenţie total independentă”, este cea care va analiza o nouă cerere de azil a lui Snowden.
 
”Edward Snowden este cineva care a făcut serivicii umanităţii, este cineva care ne-a arătat, cu probe în susţinere, că exista un sistem de supraveghere extraordinar de vast, care lucra cu întreprinderi ce acceptau să-i dea date pe la spatele utilizatorilor lor”, a explicat ea.
 
”Mulţumim Edward Snowden!”, a lansat ea.
 
”Eu aş fi foarte fericită ca el să fie în Europa”, a adăugat ea, subliniind că ”nicio ţară europeană nu i-a dat azil lui Snowden, ne aflăm într-un decalaj complet faţă de valorile pe care le purtăm”.
 
”Nu vrem ca Franţa să devină ca aceste ţări pe care nu le iubiţi. Cel mai trist în povestea asta este că singurul loc în care un avertizor de integritate american are posibilitatea să vorbească nu este Europa, ci aici (în Rusia)”, declară Edward Snowden într-un interviu acordat France Inter, dezvăluit sâmbătă şi difuzat integral luni.
 
”Eu am cerut azil în Franţa în 2013, în timpul (fostului preşedinte francez) François Hollande. Evident, mi-ar plăcea mult ca Emmanuel Macron să-mi acorde dreptul de azil”, adaugă Edward Snowden, care a cerut protecţia a peste 20 de ţări, între care Franţa şi Germania, o cerere ce i-a fost refuzată dintr-un motiv sau altul.
 
Edward Snowden îşi publică la 17 septembrie memoriile, simultan, în aproximativ 20 de ţări, între care Statele Unite, Franţa, Germania, Regatul Unit, Brazilia sau Taiwan.
 
Angajat al agenţiei americane de informaţii NSA şi devenit un avertizor de integritate, Edward Snowden a dezvăluit în 2013 existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor pe Internet.
 
El s-a refugiat în 2013 în Rusia, care i-a înnoit permisul de şedere până în 2020.
 
Statele Unite l-au inculpat de spionaj şi furt de secrete de stat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

1mike
16.09.2019, 21:29:19

Boarfele neo- marxiste ale Europei incep sa-si dea arama pe fata. Trăiască prietenia euro-rusa! Snowden este un trădător deocamdată pentru SUA , partenerul strategic si iubit al Romaniei. Poate ca gloabele UE vor intelege intr-o zi acest lucru. Speram...

-2 (6 voturi)
IonIon Codreanu
16.09.2019, 21:39:41

Băi prostuțule, tu chiar crezi că USA este PARTENER cu România?! Tu chiar nu pricepi în ce țară trăiești?! România înseamnă Dragnea și Dincă... Prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul!

+1 (5 voturi)
spaima vitelor
16.09.2019, 21:59:52

Snowden e definitia tradatorului. Agentia de supraveghere americana are reguli stricte despre care stie toata lumea. Snowden a furat date de la NSA si le-a dat publicitatii in conditiile in care pana si pt FBI sau CIA e greu sa obtina acces la informatii despre cetatenii americani aflati in baza de date a NSA. Pt cine nu stie, la NSA se afla date despre fiecare cetatean american, date de genul: cand s-a nascut, pana la ce ora isi bea cafeaua si nu sunt folosite decat in cazuri exceptionale. Snowden probabil ca a incercat sa faca un banutz avand acces la datele respective, nu i-a iesit magaria, risca sa ajunga pe viata la puscarie si acum face pe salvatoro del mondo...

0 (4 voturi)
IonIon Codreanu
16.09.2019, 22:44:15

Spaimo, Snowden a dezvăluit acțiuni ale serviciilor secrete americane, care nu serveau USA! Democrația americană înseamnă supunere față de servicii secrete aflate în slujba corporațiilor care produc pentru război.

-1 (5 voturi)
Sacha Durand
16.09.2019, 22:03:22

Allo,colegii ! Nu va mai certati degeaba ! Asta vorbeste aiurea cum i se intinde un microfon....cred ca deja si-a luat-o pe coaja.....micronul are prea multe necazuri in curtea lui ca sa se ocupe de domnu'....

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (22)