VIDEO Jurnalistă catolică, anchetată de poliţia britanică după ce a folosit un pronume greşit în legătură cu o persoană transsexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O jurnalistă cu convingeri catolice conservatoare, mamă a 5 copii, este anchetată de poliţia din Surrey, sud-estul Angliei după ce a fost acuzată că a folosit prenumele greşit când s-a referit la o fată transsexuală, relatează The Telegraph.

Caroline Farrow este o comentatoare cunoscută în mediul public britanic, fiind implicată în mai multe dezbateri pe teme sociale controversate. Ea a spus că educaţia sexuală a copiilor de 5 ani este un „abuz” şi a criticat săruturile în public ale persoanelor de acelaşi sex.

Comentatoarea a ajuns să facă subiectul unei anchete privind comentariile publice motivate de ură după ce a dezbătut la emisiunea Good Morning Britain politica Ghizilor Fetelor de a nu informa părinţii în legătură cu alăturarea copilului său transsexual la grup. Interlocutoarea sa a fost activista pentru drepturile persoanelor transsexuale Susie Green, care are un copil transsexual.

Potrivit The Independent, politica privind diversitatea şi egalitatea a Ghizilor Fetelor - cea mai mare organizaţie pentru fete britanică - spune că orice copil sau tânăr care se identifică ca fată sau tânără femeie este liberă să se alăture organizaţiei.

Anul trecut peste 200 de persoane, voluntari, foşti şi actuali lideri ai organizaţiei şi părinţi au semnat o scrisoare deschisă în care arătau că politica este o ameninţare la siguranţa personală a membrilor şi că întăreşte stereotipurile de gen. Doi lideri ai organizaţiei au fost concediaţi după ce s-au exprimat public împotriva politicii organizaţiei, pe motiv că au violat codul de conduită al voluntarilor şi cel privind reţelele sociale.

Imagine indisponibilă

Susie Green şi fiica sa FOTO Daily Mail

După emisiune, Farrow s-ar fi referit pe Twitter la fiica transsexuală a lui Green folosind prenumele greşit. Recent Caroline Farrow a fost informată de poliţia din Surrey că este subiectul unei anchete datorită unor comentarii transfobice pe Twitter, adică a unei posibile infracţiuni conform legilor britanice.

Infracţiunile motivate de ură intră sub incidenţa Legii Comunicării Maliţioase (Malicious Communications Act), fiind pedepsite cu până la 2 ani de închisoare.

Jurnalista susţine că a fost avertizată că poate fi arestată în caz de neprezentare.

Ea a scris pe Twitter: „Nu am făcut nimic greşit, nimic ilegal, iar dacă va trebui voi merge bucuroasă la închisoare pentru dreptul meu de a spune că oamenii nu-şi pot schimba sexul”, precizând că a motivat poliţiei că „Ne aflăm în mijlocul unor discuţii în legătură cu ce înseamnă să fii bărbat sau ce înseamnă să fii femeie.”

Vederile religioase conservatoare ale lui Farrow sunt binecunoscute. Soţul, care este preot, a renunţat la confesiunea anglicană pentru cea romano-catolică.

Farrow susţine că nu-şi aminteşte de tweeturile jignitoare dar că probabil a spus „el” sau „fiică” şi că a explicat acest lucru şi poliţiei: „Le-am spus că sunt un comentator şi jurnalist catolic, şi că afirmând că o persoană nu-şi poate schimba sexul îmi exprim o convingere religioasă.”

Ea a adăugat: „Acum trebuie să le comunic copiilor că mama lor are necazuri cu poliţia pentru că ar fi fost neglijentă şi ar fi spus că o fată, născută cu corp de băiat, este un el.”

Green, autoarea plângerii la poliţie, a subliniat însă că remarcile sale nu au fost unele accidentale, ci „dureroase şi răutăcioase.”

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Surrey a confirmat că se desfăşoară o anchetă în urma unei plângeri primite anul trecut în legătură cu nişte postări pe Twitter, precizând că interviul voluntar la care a fost invitată Farrow este parte a investigaţiilor.

Acesta a mai adăugat că poliţia va lua în considerare şi acuzaţiile făcute de Farrow pe Twitter care a spus că a primit multe comentarii abuzive, printre care şi ameninţări la adresa familiei sale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite