Europa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Miracolul belgian: A învins coronavirus la 95 de ani! „Doctorii ne-au zis că asta a contat enorm“

11
4 Apr 2020 12:23:39
Autor: Amir Kiarash
Nasser Miri rezistă foarte bine la 95 de ani
Nasser Miri rezistă foarte bine la 95 de ani

Nasser Miri, iranian de origine, care a copilărit în timpul celui de Al Doilea Război Mondial şi a supravieţuit epidemiei de rujeolă în ţara natală, în tinereţe, e în centrul atenţiei, în aceste zile, în Belgia.

COVID-19 e o boală care, în primul rând, pune în pericol vieţile vârstnicilor. Chiar dacă, în fiecare zi, în ştiri accentul se pune pe numărul morţilor, sunt şi foarte mulţi bătrâni care se vindecă.
 
În Italia, a fost o femeie de 95 de ani care a învins boala, aşa cum s-a întâmplat şi cu o iraniancă de 103 ani. Iar mai nou, în Belgia, a apărut povestea unui bărbat, Nasser Miri, de 95 de ani, care s-a recuperat după ce fusese infectat. Sportiv în tinereţe, Miri s-a internat, iniţial, în stare gravă, însă apoi a depăşit aşteptările, iar acum se simte excelent, fiind deja acasă.
 
Povestea sa a fost spusă de unul dintre nepoţii săi pentru televiziunea „manoto“, în cadrul ştirilor.
 
Ce a povestit nepotul lui Nasser Miri?
 
Era 19 martie, cu o seară înainte de Anul Nou iranian, când ne-am dat seama că bunicul tuşeşte. Asta în condiţiile în care nu tuşea mai niciodată. Iniţial, am crezut că poate fi vorba de o răceală, mai ales că aici, în Belgia, temperaturile erau mai scăzute. A doua zi însă a făcut şi febră, moment în care l-am internat.
 
La momentul respectiv, coronavirus era deja răspândit în Belgia. Chiar şi aşa, internarea bunicului meu n-a fost uşoară, fiindcă aici au un sistem specific, nu poţi fi internat fără o trimitere din partea medicului de familie. Totuşi, am reuşit să sărim cu nişte eforturi peste această etapă, fiindcă are o vârstă înaintată şi era în pericol mare. Şi l-am internat. 
 
La început, medicii belgieni ne-au confirmat că bunicul meu e suspect de coronavirus. L-au testat şi a durat două zile până când a venit rezultatul şi ne-au zis că e pozitiv. Doctorul nu era foarte încrezător în şansele bunicului meu de supravieţuire, după ce ne-a anunţat că e pozitiv. Ei au nişte parametri pentru stabilirea nivelului de infecţie în corp. Iar în cazul bunicului mereu acest indicator era foarte ridicat, la 150. Nu ştiam ce înseamnă asta, dar ne-au spus că e foarte mare nivelul infecţiei pentru această vârstă şi nu prea e loc de speranţă, din păcate.
 
Aşa cum se spune, coronavirus n-are un tratament anume. Adică, prin administrarea unor antibiotice şi vitamine încearcă să încetinească evoluţia bolii. Eu cred însă că, în primul rând, sistemul imunitar şi moralul ridicat ajută la vindecare. Bunicul meu are un moral foarte ridicat, e un tip luptător, determinat. Şi cred că mai ales din acest motiv, după câteva zile, ne-au sunat de la spital şi ne-au spus că indicatorul nivelului de infecţie din corp a scăzut la 83, ceea ce era de necrezut!
 
Acum, când a fost externat şi se află acasă, bunicul meu are o stare de spirit incredibil de bună. Se simte excelent şi, vă spun sincer, că e mult peste aşteptările noastre! Vorbeşte cu noi, e energic, merge pe picioarele lui şi, de aceea, suntem recunoscători. E un miracol, din punctul nostru de vedere.
 
VEZI IMAGINI CU NASSER MIRI

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

gigione delaDJ
4.04.2020, 12:55:15

Bravo moșule!

+3 (5 voturi)
Decebal Burebista
4.04.2020, 13:15:23

halahu hacbar.....

-3 (9 voturi)
Pompierul Parpoules
4.04.2020, 18:07:41

ra hat in hambar!

-2 (4 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
4.04.2020, 16:55:59

Bravo mosule!

+1 (3 voturi)
Gonzales Natalie
4.04.2020, 17:38:01

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (11)