Europa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Papa a făcut un miracol la Napoli şi a vizitat bastionul Camorrei

1
22 Mar 2015 15:07:44
Autor: Viorica Marin
Papa Francis sărută recipientul în care este păstrat sângele Sfântului Gennaro
Papa Francis sărută recipientul în care este păstrat sângele Sfântului Gennaro

Papa Francisc a făcut sâmbătă o vizită în oraşul Napoli şi ar fi făcut şi un miracol. Sângele uscat al sfântului Gennaro, patronul oraşului Napoli, s-a lichefiat pe jumatăte în timpul unei ceremoniei, după ce Sfântul Părinte a sărutat relicva. Papa a vizitat şi cartierul Scampia cel mai violent din oraş şi lea cerut mafioţilor să renunţe la violenţă şi exploatare.

Arhiepiscopul de Napoli, Crescenzio Sepe, a arătat credincioşilor fiola în care se află sânge al Sfântului Gennaro şi a declarat: "Sângele s-a lichefiat pe jumătate, ceea ce demonstrează că sfântul Gennaro îl iubeşte pe Papa şi Napoli", relatează AFP.
 
Papa Francisc a glumit ulterior că nu a reuşit să câştige pe deplin dragostea sfântului, în timpul vizitei la catedrala oraşului: „Episcopul tocmai ne-a anunţat că sângele s-a lichefiat pe jumătate. Vedem că sfântul ne iubeşte doar pe jumătate trebuie să facem ceva pentru ca să ne iubească mai mult!".
 
Tot cu această ocazie, Suveranul Pontif le-a cerut membrilor criminalităţii organizate să renunţe la violenţă şi exploatare şi să oprească „lacrimile mamelor din Napoli“, după ce a vizitat sâmbătă unul dintre cartierele cele mai violente şi mai afectate de traficul de droguri din oraş, relatează Reuters.
 
Francisc, aflat într-o călătorie de o zi în oraş, a condamnat şi corupţia politică într-un discurs susţinut în cursul dimineţii în cartierul Scampia, bastionul clanurilor Camorra, versiunea din Napoli a mafiei siciliene.
 
El a vorbit în apropierea unui proiect imobiliar în formă de barcă numit Le Vele, aflat într-o stare deplorabilă, un loc atât de periculos încât până şi poliţiştilor le este frică uneori să intre, susţin localnicii.
 
Suveranul Pontif le-a cerut localnicilor din zonă, care adesea se transformă într-un câmp de bătălie între clanurile din Camorra care se luptă între ele pentru controlul traficului de droguri şi extorcarea afacerilor locale, să nu le permită infractorilor să-i lase fără speranţă.
 
Mai târziu, în cadrul unei slujbe în centrul oraşului, Francisc le-a cerut napolitanilor "să reacţioneze cu fermitate împotriva organizaţiilor care exploatează şi corup tineri, care îi exploatează pe săraci şi pe cei slabi printr-un trafic de droguri cinic şi alte infracţiuni".
 
„Criminalilor şi complicilor lor, eu, astăzi, le repet, umil şi frăţeşte: convertiţi-vă la dragoste şi justiţie. Este posibil să reveniţi la cinste. Lacrimile mamelor din Napoli vă cer acest lucru", a mai spus Francisc.
 
Suveranul Pontif a mai afirmat că membrii criminalităţii organizate se excomunică singuri şi că îi va primi înapoi dacă se căiesc.
 
În cartierul Scampia, unde drogurile se vând la vedere şi şomajul în rândul tinerilor este de peste 40%, Francisc a ascultat o imigrantă filipineză şi un şomer italian vorbind despre dificultăţile lor, în timp ce un magistrat a vorbit despre "delincvenţă juvenilă, disperare şi moarte" la Napoli.
 
Papa i-a apărat pe imigranţi, afirmând că nu pot fi consideraţi "fiinţe umane de mâna a doua". De asemenea, Suveranul Pontif a cerut salarii corecte pentru muncitori şi a condamnat corupţia în viaţa publică.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Bilibistrocul Zglobiu
22.03.2015, 20:56:15

Un numar de iluzie demn de spectacolul "Papii au talent"...

Modifică Setările