Europa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO „Ziua Libertăţii”: zeci de mii de nemţi protestează faţă de purtarea măştii şi măsurile guvernamentale de combatere a pandemiei COVID-19

13
1 Aug 2020 17:49:48
Autor: Cristina Ene
Protestatari în Germania cu o pancartă pe care scrie pandemia o minciună - realegeri acum 1 august 2020 FOTO EPA-EFE
Protestatari în Germania cu o pancartă pe care scrie pandemia o minciună - realegeri acum 1 august 2020 FOTO EPA-EFE

Cel puţin 15.000 de nemţi au participat la un protest faţă de măsurile restrictive ale autorităţilor în vederea combaterii pandemiei de COVID-19, în ceea ce ei numesc „Ziua Libertăţii”.

Potrivit unor estimări oficiale, 15.000 de oameni au ieşit în stradă în Germania pentru a denunţa restricţiile impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19 care nu dă semne de slăbire în ţară: peste 900 de noi infectări cu coronavirus au fost raportate vineri.
 
Prezenţi la protest sunt grupuri de dreapta, oameni care nu cred în existenţa virusului, dar şi persoane obişnuite care nu sunt de acord cu modul de gestionare a pandemiei de către guvern.. S-au auzit sloganuri precum: „Corona, alarmă falsă”, „Suntem forţaţi să purtăm botniţă”, „Facem zgomot pentru că ne furaţi libertatea" şi "Gândiţi! Nu purtaţi mască".
 
 
Demonstraţiile sunt paşnice, dar aproape nimeni nu poartă mască şi nu se respectă nicun fel de distanţare socială.
 
„Solicitarea noastă este revenirea la democraţie. Jos cu aceste legi care ne-au fost impuse, jos cu măştile care ne fac sclavi”, a spus o femeie.

1500 de agenţi de ordine au fost desfăşuraţi la această manifestaţie, iar autorităţile locale au anunţat că au depus plângere împotriva organizatorilor pentru nerespectarea "regulilor de igienă".
 
În Germania autorităţile au instituit purtarea obligatorie a măştii în magazine, transportul public, reguli de distanţare socială şi de igienă. Cei care se întorc din vacanţa în zone de risc trebuie să se testeze.
Ţara a înregistrat peste 210.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 9.000 de decese.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Tomescu Tom
1.08.2020, 18:38:11

Aceleași probleme și la nemți .. Lipsa de încredere ... în politica autorităților .. Lipsa de încredere în mesajele extrem de agresive și vădit manipulatoare promovate de mass media ..

+2 (4 voturi)
Honolulu
1.08.2020, 18:47:02

Cand in Germania s-au facut 8 milioane de teste in timp ce in Rusia s-au facut 28 milioane e clar ca germanilor li se aprinde beculetu : Iar sunt Rusii de 3 ori mai dezvoltati ca noi ?

-3 (5 voturi)
bob
1.08.2020, 19:36:03

Ma surprinde ca Adevarul publica o asemenea știre. De obicei se publică doar știrile controlate de elită, Covid 19, dimineata, la prânz si seara. Spaimă, frică si teroare. Legi restrictive, libertăți furate iar oile liniștite si cuminți in grajdul lor acceptand tot ce li se toarnă. Ete, uite că unii au început sa si pună semne de întrebare si să iasă in strada împotriva minciunilor guvernelor supuse elitei. Un exemplu :Spania, țara in care locuiesc are o cadere economică de 18%. Pana la sfârșitul anului se prevede o scadere de 30% si un somaj de 40% ceea ce reprezintă un dezastru. Milioanele de turisti britanici, francezi, nemți care de obicei vin in Spania anual nu au mai venit iar pierderile sunt de ordinul a sute de milioane de euro. Pana acum s au pierdut 1 milion de locuri de muncă. Fabrica Nissan pleacă, Airbus pleacă si multe altele inchid. In 2016 au murit aprox 50.000 oameni de gripă comună si aproape nici n au zis nimic la tv. Acum au murit in jur de 30.000 (din cauza incompetenței guvernului) si au distrus țara. Oamenilor li s a promis ajutor de la Guvern, scutiri de taxe, amanari de rate, chiar si un venit minim garantat. A vazut cineva ceva!? In timpul pandemiei si lockdown ului ni se tot comunica la tv ca există un comitet de experți epidemiologi, medici, profesori si specialiști, iar masurile care se iau, se iau in baza recomandarilor dumnealor. Azi aflam cu stupoare ca acel comitet NU a existat niciodată. In timp ce Guvernul Sanchez are intre ministri, secretari de stat, consilieri si directorasi 762 de membri. Cu salarii imense. Luati UK, Franța, Germania, etc si situatia va fi cam la fel peste tot. Frecangeala pe bani mulți, aplicam directivele de sus si oile nici sa nu behăie. N au dreptul.

0 (4 voturi)
Stefan din Nord
1.08.2020, 20:29:50

Da am inteles ,situatia e naspa in Spania si in restul occidentului Hai acasa ca aici curge lapte si miere sub guvernarea lui Mandolina .

-1 (1 vot)
bob
1.08.2020, 20:57:25

Am cautat stirea pe mai multe site uri importante de știri. Am găsit-o undeva in josul paginii, mica mititica, la fel ca si aici pe adevarul. Ro. Unii spun ca 15 000, alții 7.000, etc. DW si alte televiziuni mari din Germania nici nu au mentionat această manifestație.Sa nu cumva sa se trezească oile si sa înceapă să behăie. Ștefan, după 20 de ani aici e greu hodoronc tronc sa mi iau catrafusele si copiii si hai in Romania. Aici avem o viață, un rost. Si ca noi, mulți alți români. Să vedem care o mai fi peste câteva luni. Mandolina si cu gașca lui nu sunt cu nimic mai buni decat sleahta pesedista. Toți o apa si un pământ. Iar într-o țară mică si fără importanță precum România, oricine ar fi la guvernare e la ordinul elitei. Altfel dispare a doua zi.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările