Europa

articolul anterior articolul urmator

Viktor Orban acuză UE că se transformă într-un imperiu: „Se construieşte un suprastat”

37
19 Jun 2021 16:55:31
Autor: Andreea Ghiorghe
Premierul Ungariei, Viktor Orban, susţine că Parlamentul European ar trebui reformat. FOTO: Arhivă
Premierul Ungariei, Viktor Orban, susţine că Parlamentul European ar trebui reformat. FOTO: Arhivă

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă că Uniunea Europeană se transformă într-un „imperiu” care contravine ideii de democraţie. Acesta a acuzat că la Bruxelles se construieşte un „suprastat”, în loc de „Europa naţiunilor”, informează EFE.

„În loc de Europa naţiunilor, la Bruxelles se construieşte un suprastat. De aceea, democraţii care se bazează pe valorile naţionale se confruntă astăzi cu cei care construiesc un imperiu”, a spus Orban într-un discurs, potrivit agenţiei MTI.

Potrivit lui Viktor Orban, construirea unui imperiu european contravine ideii de democraţie, acuzând că nimeni nu a autorizat astfel de politici.

„Noi ne dorim altceva, noi vrem democraţia democraţiilor, bazată pe naţiuni”, a spus premierul.

„Europa nu se va schimba şi nu se va îmbunătăţi singură, noi suntem cei care trebuie să o facem mai bună, să o reformăm şi să o repunem pe o cale care a avut succes la vremea respectivă”, a adăugat el, după ce a spus că UE se confruntă în prezent cu o criză la nivel social şi economic, potrivit Agerpres.

Nu în ultimul rând, Orban a mai declarat că Parlamentul European ar trebui şi el reformat, crescând competenţele parlamentelor naţionale. Conform acestuia, parlamentele statelor membre ar trebui să aibă dreptul de a bloca procesele legislative în cazurile în care ar considera că acestea contravin intereselor ţărilor comunităţii europene.

Acţiuni împotriva ţărilor care încalcă valorile comunitare

Parlamentul European a cerut Comisiei Europene activarea mecanismelor de condiţionare a fondurilor europene în cazul ţărilor care încalcă valorile comunitare. Printre acestea, sunt vizate în special Ungaria şi Polonia. Cele două ţări fac deja obiectul unor proceduri din partea Comisiei, ca urmare a încălcării normelor comunitare şi a politicilor lor autoritare, potrivit EFE.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

37 Comentarii

Zadarnic
19.06.2021, 17:00:06

"Viktor Orban acuză UE că se transformă într-un imperiu: „Se construieşte un suprastat” Suprasatu e una , problema e ca automat exista o supersclavie . Si daca ungurii isi dau seama ca e ceva putred oare cine sunt sclavii ?

-3 (13 voturi)
Prudent
19.06.2021, 17:10:03

"Parlamentul European a cerut Comisiei Europene activarea mecanismelor de condiţionare a fondurilor europene în cazul ţărilor care încalcă valorile comunitare." Eu cred că Orban mai mult este deranjat că aceste acțiuni vor lovi direct în popularitatea sa.

-4 (16 voturi)
Zadarnic
19.06.2021, 17:25:22

Ha ha ha , ia de aici Orban ! Creier mai spalat mai curat mai uscat ! Vezi ca nu stapanii ca stat e problema

-5 (9 voturi)
Amdo Odma
19.06.2021, 17:36:54

Orban cel unguresc e un conducator adevarat, care ii deranjeaza pe toti "progresitii" din UE care vor sa transforme 400 de milioane de oameni in oi supuse. Becali era cel putin la fel de bun ca aia, cum o cheama, Lyndic, cel mai prost ministru din Germania care acum conduce UE.

-3 (21 voturi)
Dr. No
19.06.2021, 17:38:44

Nu un supra stat, o ruină a fostei civilizații. Pentru că nu poți construi în genunchi cu Biblia lgbt într-o mână și târnăcopul in alta cu care dai jos statuile celor care au făcut ceva din continentul asta. Vocația Europei este doar sa absoarbă excedentul demografic din lumea a treia înainte de se prăbuși definiv. Niște urmași degenerați ruinează ce-au făcut alții în mii de ani.

-3 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (37)

Modifică Setările