Europa

articolul anterior articolul urmator

Viktor Orban îndeamnă conservatorii să recucerească instituţiile de la Bruxelles şi Washington: „Liberalii progresişti vor să anihileze modul de viaţă occidental”

11
20 May 2022 10:57:42
Autor: Lorena Mihăilă
Viktor Orban / Foto Arhivă
Viktor Orban / Foto Arhivă

Viktor Orban, premierul Ungariei, a îndemnat joi conservatorii din Europa şi SUA să lupte împreună pentru a „recuceri” instituţiile de la Washington şi Bruxelles de la liberali care pun în pericol civilizaţia occidentală, înaintea alegerilor din 2024.

Premierul ungar a atras atenţia într-un discurs la Conferinţa acţiunii politice conservatoare (CPAC), forul conservator cel mai proeminent din Statele Unite şi care a organizat în premieră o reuniune în capitala ungară, că „alegerile prezidenţiale din SUA, la care Donald Trump a sugerat că ar putea încerca să obţină un nou mandat la Casa Albă, precum şi votul pentru Parlamentul European fac din 2024 un an vital”. 

„Liberali progresişti, neomarxişti, oameni finanţaţi de George Soros şi promotori ai societăţilor deschise vor să anihileze modul de viaţă occidental pe care voi şi noi îl îndrăgim atât de mult", a atenţionat premierul ungar, potrivit Agerpres.
 
„Trebuie să ne coordonăm mişcările de trupe în perspectiva marelui test care ne aşteaptă, 2024 va fi un an decisiv. Trebuie să recucerim instituţiile de la Washington D.C. şi Bruxelles", a insistat el, enumerând 12 puncte considerate esenţiale pentru a asigura dominaţia conservatorilor, între care aplicarea propriilor reguli, susţinerea intereselor naţionale în politica externă şi obţinerea controlului asupra media.
 
Viktor Orban a fost recent reales pentru al patrulea mandat consecutiv şi este considerat un model de mulţi americani ai dreptei radicale pentru politicile sale dure împotriva imigraţiei şi pentru sprijinirea familiei şi a conservatorismului creştin.
 
 Conferinţa anuală CPAC a fost lansată în 1974 ca o reuniune a politicienilor şi analiştilor conservatori şi a devenit o tabără la care iau parte celebrităţi şi militanţi de dreapta, notează Reuters.
 
Matt Schlapp, preşedintele Uniunii conservatoare americane, care gestionează CPAC, a afirmat în cadrul forumului că Budapesta este locul potrivit pentru a începe o discuţie despre ceea ce se întâmplă în Europa, în colaborare cu „luptătorii pentru libertate".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

IUGA NICOLAE
20.05.2022, 12:21:05

Să fie oare adevărat? https://m.ziuanews.ro/externe/cel-mai-decorat-amiral-american-eric-olson-se-pare-c-a-fost-capturat-n-azovstal-1570386

0 (4 voturi)
indianul joe
20.05.2022, 12:44:31

Iata o gluma de pe net : Rusii i-au intrebat pe finlandezi daca vor sa castige Eurovision- ul de anul viitor! Asa ca orice e posibil...ucrainienii spuneau ca au venit peste 200 de mii de voluntari sa lupte contra rusilor !!! Daca a 10-o parte au venit si tot sunt multi.

-12 (14 voturi)
indianul joe
20.05.2022, 12:50:35

North America si Europa avem un model cultural. Este mult infuentat de anglo-saxoni pt ca americanii domina lumea de 100 de ani, dar are si elemente latine. L-am exportat pe unde am putut (America Latina,Africa de Sud, Singapore,Australia, NZ, Israel, samd) Si poate fi copiat de oricine...e la liber . Dar nu trebuiesc fortati oamenii... Actualul model lgbtq+,migranti, metisarea populatiei,corectitudinea polirica,samd nu sunt acceptate de natiuni.Popoarele nu vor, iar elitele au intins prea mult coarda...Trebuie folosit mai mult zaharel si mai putin bici... Si Rusia merge pe modelul cultural european, cu infuente slave, orientale.Nu vor sa-si piarda identitatea. Iar pt corporatii si finantisti asta inseamna prapad , dezastru ! Statele trebuie sa detina puterea....popoarele trebuie sa conduca statele...nu bogatasii.Sau mai corect spus tot bogatasii prin intermediul politicienilor, dar sa o faca si in folosul majoritatii....Intradevar Uuropa si North America vor sa ramana albe si crestine. Ce e rau in asta ????

-12 (14 voturi)
Dunning-Kruger
20.05.2022, 14:10:05

".Intradevar Uuropa si North America vor sa ramana albe si crestine. Ce e rau in asta ????" Cine vor? Cati vor? Si cum? Cum poti sa impui ca populatia sa fie alba? Cum poti sa impui ca populatia sa fie crestina? Ce masuri ar fi necesare?

0 (2 voturi)
MV R.
20.05.2022, 13:48:10

Extraordinar,să vezi și să nu crezi! Adicătelea Rusia este apărătoarea adevaratei(?) libertăți,democrații și creștinătăți! NU CRED.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările