Europa

articolul anterior articolul urmator

Viktor Orban vrea demisia vicepreşedintei Comisiei Europene Vera Jourova: „Denigrează” Ungaria

10
29 Sep 2020 12:45:02
Autor: News.ro
Vera Jourova FOTO EPA-EFE
Vera Jourova FOTO EPA-EFE

Premierul ungar Viktor Orban cere demisia vicepreşedintei Comsiei Europene (CE) Vera Jourova, însărcinată cu valorile şi transparenţa, pe care o acuză de „denigrarea” Ungariei, relatează Reuters.

„Potrivit vicepreşedintei (CE), o «democraţie bolnavă» este pe cale să fie construită în Ungaria”, scrie Viktor Orban într-o scrisoare pe care i-a trimis-o preşedintei CE Ursula von der Leyen, făcută publică marţi, în care cere demisia lui Vera Jourova.

Reuters scrie că nu a fost în măsură să verifice imediat aceste declaraţii atribuite vicepreşedintei CE.

Conflictele premierului ungar suveranist cu Uniunea Eurpeană (UE) sunt frecvente.

Bruxellesul apreciază că încălcări ale statului de drept - în domeniile justiţiei şi presei mai ales - nu sunt compatibile cu principiile fundamentale ale UE.

Orban, un fost liberal şi disident anticomunist, susţine că vrea să apere ceea ce consideră „identitatea creştină” a Europei şi respinge noţiunea de societate multiculturală.

El a respins, într-un interviu acordat Reuters săptămâna trecută, pactul migraţiei prezentat de Comisia Europeană, care ar obliga Ungaria să primească solicitanţi de azil.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

kalu kalu
29.09.2020, 13:52:25

mda, orban asta vrea multe, de parca se crede in hungryaria lui. Un mai mare dobitoc ca asta, rar am mai vazut.

-2 (12 voturi)
Ba! ciudă
29.09.2020, 14:35:25

Comentariu considerat abuziv.

Ba! ciudă
29.09.2020, 15:02:38

Quod licet caballi, non licet bovi?:))) Ce noroc că sunteți imparțiali și echidistanți ca doamna comisar! :))))

+2 (6 voturi)
Ba! ciudă
29.09.2020, 14:29:16

Ce a omis stimabilul autor e declarația Verei Jourova despre maghiarii neinformați și ignoranți care din această cauză îl tot votează pe Orban. Deci, drag autor nu numai cabinetul e denigrat, ci poporul votant...Parcă în Tratatul de la Lisabona existau pasaje despre atitudunea echidistantă pe care trebuie să dea dovadă un comisar, deasupra și vicepreședinte... Desigur această atitudine este greu de înțeles într-o țară unde președintele iasă în lumina reflectoarelor, triumfând că ai lui au câștigat, iar adversarul trebuie zdrobit. Ca și când arbitrul ar declara înaintea meciului: eu țni cu cutare echipă...

0 (8 voturi)
Ba! ciudă
29.09.2020, 15:45:14

Am scris doar că există o țară în care morții ajug primari. Ca și cei care sunt condamnați la vreo 8 anișori. Președintele acestei tări este tot atât de echidistant, ca și arbitrul care spune pe șleau cu ce echipă ține. Și n-am fost șters?

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările