Europa

articolul anterior articolul urmator

Vizită istorică a unor lideri musulmani şi evrei la Auschwitz

2
24 Jan 2020 13:05:24
Autor: News.ro
Intrarea în fostul lagăr nazist FOTO EPA-EFE
Intrarea în fostul lagăr nazist FOTO EPA-EFE

Oficiali musulmani şi evrei au adus un omagiu victimelor Holocaustului - în cadrul unei vizite comune catalogată drept „istorică“ - în fostul lagăr de exterminare nazist Auschwitz, cu câteva zile înainte de comemorarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de către Armata Roşie la 27 ianuarie 1945, relatează AFP.

Secretarul general al Ligii Islamice Mondiale, sauditul Mohammad bin Abdulkarim Al-Issa, a subliniat că vizita în lagărul de exterminare nazist a aproximativ 60 de reprezentanţi religioşi sau ai unor asociaţii veniţi din lumea întreagă era „o datorie sacră şi o mare onoare“.

Secretarul general s-a prosternat, în timp ce a condus rugăciunea, în apropiere de Memorialul Auschwitz, dedicat celor peste un milion de persoane, marea majoritate evrei, care au fost exterminate în lagăr.

David Harris, un reprezentant al organizaţiei American Jewish Committee (AJC, Comitetul Evreiesc American) cu sediul la New York, care a organizat vizita, a subliniat că este vorba despre prima delegaţie musulmană „cu lideri plasaţi atât de sus care a vizitat vreodată Auschwitzul sau alt lagăr nazist al morţii“.

Vizita a avut loc înainte de ceremoniile de luni în lagărul de la Auschwitz cu ocazia marcării a 75 de ani de la aniversarea eliberării acestuia.

Dintre cele şase milioane de evrei asasinaţi de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un milion au fost ucişi la Auschwitz-Birkenau, majoritatea în camera de gazare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ba! ciudă
24.01.2020, 13:32:47

Cine le cunoaște intențiile?! Poate liderii musulmani o consideră un simplu schimb de experiență...

0 (2 voturi)
Necula Mario
25.01.2020, 00:43:56

Liderii musulmani ( muftiul Jerusalimului ) se aflau in Berlin in perioada 1940 -1945, la adapost de britanici. Sahul Iranului , a schimbat numele tarii sale , din Persia , in anii '30 in Iran( Arian)...Asa era trendul pe atunci, toti ii copiau pe nazisti...Mioriticii aveau Garda de Fier , pe care inca unii inca reancearca sa o resusciteze... Cea mai vanduta carte in randurile palestinienilor , este: ...NU !...NU : Harry Potter , nici pe departe . NU! Nici Alba ca Zapada...Nu, Nici Aladin... Cea mai citita carte din Palestina si Gaza este cartea : Mein Kampf , scrisa de unul cu numele de A. Hitler... Coranul indica clar adevaratilor credinciosi musulmani , ca Islamul trebuie sa fie unica religie de pe aceasta planeta. Ptr. a obitne aceasta Coranul ingaduie minciuna si deceptia , intre multe alte mijloace , slujitorilor Religiei Pacii , ptr. a obtine telul final : Umma ( Califatul Universal si Etern ) , pe aceasta planeta... Iar Media si Liderii europeni , niste Naivi Periculosi , fac bujori in obrajori , cand aud ca islamo nazistii viziteaza lagarele si cuptoarele de exterminare ,care de fapt , in sinea lor si saliveaza si au vise ude ... Pacientii , conduc Azilul ....

+1 (1 vot)
Modifică Setările